Interieuradvies MetDanique

“Mijn hart gaat sneller kloppen van kleuren, printjes en materialen. Huizen waarvan de details mooie, inspirerende verhalen vertellen. Tussen die verhalen én de nieuwe die wij gaan creëren ben ik op mijn best!”

Even voorstellen

Een gedregen, enthousiaste interieurontwerper

Opnieuw leven in een oud pand blazen, dat vind ik echt fantastisch! Vooral leegstaande varianten fascineerde mij als kind al mateloos.  Als muren toch eens konden praten dacht ik vaak. Eigenlijk is dat ook zo. Oude huizen hebben allemaal een verhaal en de nieuwe bewoners gaan daar er weer verhalen aan toevoegen.

Hi, ik ben Danique Koldenhof, interieurontwerper en verliefd op alles wat met sfeer en kleur te maken heeft.

weetjes over mij
  • Creatief, enthousiast en een bezige bij
  • Ik ben écht gek op koffie, alleen die geur al!
  • Real Portico (website voor historisch vastgoed) is mijn meest bezochte websites
  • Mijn droom is om alle leegstaande parels van huizen een nieuw leven in te mogen blazen
  • Ik ben sinds mijn 16e samen met mijn vriend Mika.
  • Verhuisde voor ons droomhuis van het Gelderse Vaassen naar Noord-Limburg waar we beide niemand kenden. Liefde op eerste gezicht euh.. gevel dus!
  • Ik woon in een bouwval die we helemaal zelf gaan verbouwen. Van slopen tot aan schilderen en alles ertussenin. We doen alles zelf!

Mijn achtergrond

De liefde voor huizen, de bewoners en kleuren zat er als kind al in en groeide met de jaren alleen nog maar meer. Niet geheel onverwachts koos ik voor de studie tot interieuradviseur. Mijn ambitie groeide met de dag; interieurarchitect worden. Laat mij maar de beste kleur bij de onder de oude vloerbedekking ontdekte tegel uitzoeken. Lichtplannen maken voor de hoogste plafonds en keukens ontwerpen in de meest uitdagende ruimtes. Ik ga altijd nét wat sneller praten als ik over alles wat met interieurs te maken heeft praat. En ik praat al best snel haha 🙂

Tijdens mijn afstuderen in 2017 begon ik voor mezelf en kon ik vrij snel fulltime ondernemen door de leukste opdrachtgevers. Ik heb al veel mooie huizen mogen inrichten met de leukste bewoners. Elke opdracht is voor mij dan ook echt een feestje!

interieuradvies metdanique
Ontwerpstijl

Als interieurontwerper heb ik geen hele uitgesproken stijl. Het gaat om jouw persoonlijke stijl en wensen. Maar mijn signatuur is een warm en sfeervol interieur. Als ik een interieurontwerp voor je maak krijg je geen spierwitte muren! Ik verdiep mij graag in jouw woonsituatie en ga uitdagingen zoals twee (of meerdere) totaal uiteenlopende woonstijlen combineren tot een fijne gezamenlijke woonstijl graag aan! Jouw woonwensen staan centraal, samen kijken wat voor jou het belangrijkste aan een interieur is, waar je nou eigenlijk echt behoefte aan hebt en hoe jouw interieur jouw leven nog een stukje leuker maakt! Ik denk me je mee, luister naar jouw wensen en inspiratie en creëer een interieuradvies dat écht bij jou past. Een ontwerp met esthetisch zijn, maar vooral ook leefbaar! Het allerbelangrijkste binnen mijn werkwijze vind ik dat jij – als alles af is – écht thuiskomt. Mijn doel is een glimlach op jouw gezicht. Dit heerlijke huis is van jou!

Ik werk voornamelijk met ondernemende particulieren, die hun thuis belangrijk vinden en hier dan ook echt een pareltje van willen maken. Mensen die een avontuur willen aan gaan. Een oude woonboerderij gekocht hebben, een jaren ’30 gaan verbouwen of die geweldige zitkuil in de jaren 70 woning weer willen gebruiken. Zowel in het woonhuis als in je B&B of hotel. Door heel Nederland én daarbuiten. Want mijn kinderdroom om een oud vervallen pand in het zonnige zuiden om te verbouwen en te ontwerpen tot B&B is nog niet in vervulling gegaan.. Dus.. mocht je zo’n avontuur op de planning hebben, bel gerust 🙂

Wat klanten zeggen