Home Made Ice Tea

Met het warme weer van de afgelopen dagen is een lekker koel drankje die ook nog  eens best gezond voor je is natuurlijk niet overbodig. Zelf ben vind ik ice tea echt heel erg lekker maar ik weet ook wel dat daar natuurlijk best nog wat suikers in zitten.. Daarom staat er vandaag een heerlijk receptje voor een suikervrije ice tea die je heel gemakkelijk zelf kan maken! 

READ MORE

THE FIFTEEN FAVORITES OF // GREET VAN STYLEANDSUGAR

The fifteen favorites of .. Een categorie waarin we verschillende bloggers & ‘instagrammers’ naar hun vijftien favorieten vragen. Vorige keer kon je hier Rensina haar vijftien favorieten lezen en vandaag verteld Greet van styleandsugar haar vijftien favorieten!

Hoi! Mijn naam is Greet, ik ben 25 jaar en ik blog in mijn vrije tijd fulltime voor mijn interieur- en lifestyle blog Style and Sugar. Interieur is echt mijn allergrootste hobby. Ik  adem interieur, vast net zoals jij! Ik woon samen met mijn vriend Maurice en onze kat Jip in een jaren-30 huis welke wij helemaal van het begin tot eind aangepakt hebben. De bovenverdieping, is op de badkamer en de kleine kamer na, bijna klaar. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fotograferen, met vriendinnen af te spreken en sushi te eten. Reizen is mijn tweede passie, ik ben erg van het avontuurlijke. Wil je meer weten over mij? Volg mij dan op Instagram waar ik dagelijks foto’s post over mij, mijn interieur en Jip.

Instagram:    styleandsugar
Facebook:     On Hold
Pinterest:      styleandsugar

READ MORE

Citroen maanzaad cake

Citroen maanzaad cake, ik had ze al wel eens eerder gehad maar afgelopen week at ik er weer eentje bij Buuf in de Serre. Deze was zo lekker dat ik besloot deze heerlijke cake maar eens snel zelf moest gaan bakken. En vandaag/gisteren was het daar een perfect dagje voor, wel wat aan de warme kant maar een ijskoffie deed het er zeker goed bij!

Je kan er natuurlijk altijd iets minder maanzaad in doen, het maanzaad heeft een ‘knapperig’ effect aan je cake. Hoe minder maanzaad je toevoegt hoe minder knapperig hij wordt. Je kan er ook voor kiezen om er iets meer yoghurt in te doen, hierdoor wordt je cake luchtiger. 🙂

Wat heb je nodig?
Voor de cake
180 gr boter
180 gr suiker
2 eieren
100 gr Griekse yoghurt
200 gr bloem
2 tl bakpoeder
rasp van 1 citroen
sap van 1/2 citroen
30 gr maanzaad

Topping
100 gr roomkaas
75 gr poedersuiker
sap van 1/2 citroen

 Aan de slag!

Verwarm je oven voor en bekleed je cakevorm met bakpapier. Insmeren met boter en een beetje bestuiven met bloem kan natuurlijk ook!

Mix de boter en de suiker samen in een kom tot het een luchtig geheel is. Voeg hierna de eieren eraan toe en mix totdat de eieren helemaal opgenomen zijn.
Voeg de bloem en het bakpoeder toe en mix ook deze tot ze helemaal zijn opgenomen.

Als laatste voeg je de yoghurt, citroen rasp en sap en het maanzaad toe en mix het tot een glad beslag.

Schep het beslag in de bakvorm en strijk het glad. De cake moet ongeveer tussen de 50 en 60 minuten in de oven. Tip: prik er eventjes met een sate prikker in, komt deze er schoon uit dan is je cake gaar!

Laat hem eventjes in de vorm, ongeveer 10 minuutjes en daarna op een rooster volledig afkoelen.

 

Laat je me weten als je het recept een keer geprobeerd hebt?!

Eet smakelijk!

Liefs,
Danique

Blur Amersfoort

Blur AmersfoortVorige week was ik een dagje in Amersfoort, zo ging ik natuurlijk langs bij Buuf in de Serre maar ook bij het nieuwe winkeltje Blur. Een klein beetje verstopt in een zijstraatje, de Mooierstraat, maar zeker de moeite waard! Een fijne winkel waar je terecht kan voor de leukste, unieke hebben-dingetjes die allemaal een eigen verhaal hebben. De producten komen allemaal van kleine of grote ambitieuze ondernemers die met hun product op hun manier iets bijdrage aan een betere wereld. READ MORE

The fifteen favorites of // Rensina van Mydailyteacup

The fifteen favorites of .. Een categorie waarin we verschillende bloggers & ‘instagrammers’ naar hun vijftien favorieten vragen. Vorige keer kon je hier Babette haar favorieten lezen en vandaag verteld Rensina van mydailyteacup haar vijftien favorieten!

“Hallo, ik ben Rensina Steursma, 24 jaar en woon op kamers in Zwolle. Ik volg de opleiding Ruimtelijke Productpresentatie aan het Cibap in Zwolle, die ik bijna heb afgerond. Deze opleiding heeft alles te maken met winkelinrichting, styling en etaleren. Naast deze creatieve opleiding heb ik al jaren een eigen blog en sinds kort zelfs een eigen domein; mydailyteacup.nl. Op mijn blog, my daily tea cup, blog ik over mijn belevenissen, mijn creativiteit en plaats af en toe DIY’s, lekker eten, theenieuwtjes (want ik ben een echte theeliefhebber) en ga zo maar door. Eigenlijk alles wat ik leuk vind kan voorbij komen.”

Instagram: rensinas
Facebook: mydailyteacup
Pinterest:  rensinas

READ MORE

Buuf in de Serre

buuf in de serre

Vandaag stond er een gezellig dagje Amersfoort op de planning en natuurlijk kon ik het heerlijke, bekende plekje Buuf in de Serre echt niet overslaan. Een heerlijk koffie tentje in een heuse (ja echt! 😉 ) serre met een gezellig ‘binnen pleintje’ ervoor. In het zonnetje krijg je al bijna het echte vakantie gevoel. Het perfecte plekje voor een kopje koffie, een glas zelfgemaakte limonade met nátuurlijk een grote punt van een van de lekkerste, verse (hartige) taarten!

READ MORE

Rondreis door Zuid-Afrika

De zomervakantie komt er alweer bijna aan en dan is het dus ook alweer bijna een jaar geleden dat ik samen met mijn ouders en zusje drie weken lang rond reisde door Zuid-Afrika. Het was zo’n ontzettend, mooie, indrukwekkende maar ook leuke reis. Zuid-Afrika is een onwijs mooi land met zoveel verschillende gebieden en waar ik het aller grootste verschil van rijk en arm heb gezien. Waar je zoveel indrukken opdoet, zo vaak stil bent van wat je hebt gezien op een positieve en negatieve manier maar vooral waarna je beseft hoe mooi maar ongelijk de wereld is. Het is een blogpost met veel woorden (en foto’s) geworden én nog kom ik woorden te kort.

READ MORE