THE FIFTEEN FAVORITES OF // FIONA VAN FENJAINTERIEUR

The fifteen favorites of .. Een categorie waarin we verschillende bloggers & ‘instagrammers’ naar hun vijftien favorieten vragen. Vorige keer kon je hier Hannah haar 15 favorieten lezen en vandaag verteld Fiona van Fenja interieur haar vijftien favorieten!

“Hey, ik ben Fiona van Ginkel en ik ben 27 jaar. Ik woon nu zo’n 3 jaar met mijn vriend (Robin) en 2 katten in een benedenwoning in Leiderdorp. Het is een klein huurhuisje van 56 vierkante meter maar wel met een mega tuin. Deze hebben wij de afgelopen 3 jaar beetje bij beetje opgeknapt en hij is nu eindelijk zo goed als klaar. Een jaar of anderhalf geleden ben ik begonnen met het maken van foto’s van ons huisje en ben ik deze op Instagram gaan zetten. Dat vond ik zo leuk dat ik ook een blog ben gestart waar ik zo nu en dan een blog post. Verder doe ik graag leuke dingen met Robin en vrienden en houd ik mij bezig met zo’n beetje alles wat met interieur te maken heeft. Dit jaar wil ik ook graag aan mijn droom gaan beginnen. Namelijk een eigen bedrijf beginnen in interieuradvies.”

Instagram: Fenja_interieur
Facebook: Fenjainterieur
Pinterest: Fenjainterieur
Website: Fenjainterieur

Lievelingsplek in huis
“Mijn lievelingsplek is toch wel de bank. En dan met name het long chair gedeelte. Lekker met mijn beentjes omhoog en een kat op mijn schoot tv kijken, instagrammen, pinteresten of de vt wonen lezen.”

Moment van de dag
“Ik ben echt een avondmens dus de avond is zeker mijn favoriete moment van de dag. Na 10’en krijg ik opeens zin om van alles te gaan doen. Schilderen, schoonmaken, echt de zotste dingen.”

Stylingproduct
“Planten! Die kunnen natuurlijk niet ontbreken in mijn Urban Jungle huisje. Op elke foto zie je er wel één. Mijn groene plaid van Lombarda gebruik ik ook veel. Die blijf ik heel mooi vinden en is een goede sfeermaker.”

Website
“De laatste tijd kijk ik veel op marktplaats naar rotan meubels en accessoires. Vooral rotan meubels van vroeger vind ik erg gaaf. Zo kocht ik laatst voor €5,- een rotan dienblad. Ik ben er helemaal weg van!”

Koffietentje
“De Branding en Tulum Tulum in Noordwijk vind ik heel gezellig. Beide hebben een prachtig wit bohemian interieur met planten. Daar word ik helemaal gelukkig van. Daarnaast kan je er heerlijk eten met uitzicht op de zee.”

Merk/ winkel
“Ik ben gek op Nederlandse merken zoals Hk Living en Van Tjalle en Jasper. Wij Nederlanders mogen trots zijn op al die mooie merken van eigen bodem. In Leiden zitten 2 favoriete winkeltjes van mij. Pluum is een winkeltje met voornamelijk woonaccessoires van verschillende (kleine) merken. Een paar straten verder zit Wonderful Nature. Ze hebben er schelpen, veren, fossielen en opgezette dieren. Het is net een museum. Ik kocht daar o.a. mijn vlinder in stolp.”

Land
“Wij komen graag op Curaçao. Ik ben er 3x geweest en het verveelt mij nog steeds niet. Het is er altijd lekker weer en de dieren boven en onder water zijn prachtig! Het voelt inmiddels een beetje aan als een tweede thuis.”

Guilty pleasure
“Ik zing graag in de auto. Niemand die mij hoort. Althans dat hoop ik maar, haha! Ik vind het gewoon heerlijk om schaamteloos met allerlei hits mee te bleren.”

App
“Instagram! Ik denk wel dat ik moet zeggen dat ik lichtelijk verslaafd ben. Al die mooie accounts en inspirerende foto’s. Ik vind het een heel positief forum. Al die lieve berichtjes die ik krijg doen mij goed.”

Food/ baksel
“Ik ben een echte pasta liefhebber. Of het nou ravioli met roomsaus is of spaghetti met bolognese saus, ik vind het allemaal heerlijk. Het liefst wel met pijnboompitjes erop, jam jam.”

Kleur
“Met stipt op 1 de kleur groen. Bijna elke kamer in huis heeft groene muren. De slaapkamer wil ik binnenkort onder handen nemen. Die heeft namelijk nog geen groene muur;)”

Seizoen
“Alle seizoenen hebben wel iets leuks. Maar ik ga dan toch voor de lente. Daar kijk ik zo naar uit na die koude winter. Al het frisse groen wat weer op komt en de eerste zonnestralen die je voor geen goud wilt missen.”

Stad
“Ik woon naast Leiden en daar kom ik dan ook veel. Het is een prachtige oude stad met veel leuke winkeltjes, terrasjes en hofjes. Ondanks dat ik er veel kom ontdek ik nog steeds nieuwe leuke steegjes en restaurantjes.”

Event
“Laatst ben ik naar de Lets Meet Lunch geweest die Joandi van Hemelryk had georganiseerd. Erg leuk om de gezichten achter een aantal instagramaccounts te zien. We begonnen, nadat iedereen vanaf alle mogelijke hoeken een foto had gemaakt, met een heerlijke lunch. Daarna volgde een workshop van Sanne van lille.hus. En als laatst werden er nog cadeaus weggegeven en kreeg iedereen een goed gevulde goodie bag naar huis.”

Eigen favoriet

“Ik heb inmiddels een paar maanden geleden een flesterrarium gemaakt. Geen kleintje, maar meteen een joekel. Het was me een gepriegel maar ik ben wel mega blij met het eindresultaat. Hij doet het vooralsnog erg goed.”