Coffee Oatmeal


Ontbijten, doordeweeks doe ik het eigenlijk vrij simpel maar als ik er tijd voor heb vind ik het heerlijk om juist lekker uitgebreid te ontbijten. Verse sapjes, croissants, verschillende spreads of een smoothiebowl. Zo kwam ik in het boek All Day Bowls en op de website van PeekinSide dit receptje tegen. Een havermout bowl met koffiesmaak! Ook een perfect onbijtje voor door de weeks want hij is zo klaar. Handje eigen gemaakt granola erop en je kan door!

Wat heb je nodig?

– 90 gr (glutenvrije) havermout
– 400 ml melk
– Vanille essence
– 1 hete (sterke) koffie

Ook je eigen granola maken? Dit heb je nodig!
– scheutje olijfolie
– 2 el honing
– 120 gr (glutenvrije) havermout
– 1/2 el kaneel
– 1 el koek- & speculaaskruiden
– 1/2 tl zee zout
– 150 gr mix van jouw favorieten noten
( In dit receptje heb ik gekozen voor pecan-, cashew, amandel en hazelnoot)

Aan de slag!

Verwarm  de oven alvast voor op 150 graden. Meng in een schaaltje de olijfolie met de honing. Voeg daarna je favo notenmix, de havermout, kruiden en zeezout toe. Meng dit alles goed door elkaar heen.
Bekleed je bakplaat met bakpier en verspreid hier de granola over. Bak de granola in ca 30 minuutjes af, tot dat ze goudbruin zijn geworden.

Doe de havermout met 300 ml melk en de vanille in een kleine kookpan. Breng het aan de kook, zodra de melk borrelt draai je het vuur laag en laat je de havermout even rustig garen. Blijft ondertussen wel roeren.

Klop ondertussen de overige melk in een melkopschuimer. Schep de havermout in een kommetje, giet er de koffie overheen en lepel vervolgens de melkschuim erop. Bestrooi de havermout met granola en kaneel. Je kan er ook voor kiezen er nog wat kokos of chocolade op te strooien!

Enjoy! Liefs,

Danique

 

No Comments

Post a Comment