Gezonde ontbijtkoek


Zelf vind ik ontbijtkoek een heerlijk tussendoortje maar die uit de supermarkt blijkt nogal vol suiker te zitten. 
Daarom dook ik afgelopen zondag de keuken weer eens in en ging ik aan de slag met gedroogd fruit en verschillende noten. Een gezonde variant van de ontbijtkoek zónder toegevoegde suikers.

Wat heb je nodig?
– 150 gr gedroogde dadels
– 50 gr gedroogde abrikozen
–  3 á 4 et ongezoete appelstroop
– 250 ml melk
– 300 gr volkoren meel
– 2 tl badkpoeder
– 3 tl speculaas kruiden
– 1 tl kaneel
– ongezouten noten melange
Eventueel kun je ook een handje rozijnen toevoegen!

Aan de slag!
Verwarm je oven voor op 160 graden en vet een cake vorm in. Zelf gebruik ik sinds kort de bakspray van dr. Oetker om mijn bakblik mee in te vetten, super handig! Maar je kan hem natuurlijk ook gewoon met een laagje boter invetten.

Doe de gedroogde dadels en abrikozen samen met het appelstroop en de melk in een mixer. Mix dit op een hoog standje tot dat het een gladde substantie ontstaan is. Strooi er een eetlepel kaneel bij en mix het nogmaals kort.

Neem een andere kom om het meel, het bakpoeder en de overige kruiden samen te mengen. Giet het dadel-abrikoos mengsel in de kom en roer het met een garde door elkaar heen. Wanneer het beslag wat aan de dikke kant is kan je er nog wat melk bij voegen. Verdeel het beslag over de cakevorm en bestrooi deze met de noten melange. Bak de ontbijtkoek af in ongeveer 35 á 40 minuten.

Lekker voor bij de koffie of in de broodtrommel!

Liefs,
Danique

 

No Comments

Post a Comment