Home Made Ice Tea

Met het warme weer van de afgelopen dagen is een lekker koel drankje die ook nog  eens best gezond voor je is natuurlijk niet overbodig. Zelf ben vind ik ice tea echt heel erg lekker maar ik weet ook wel dat daar natuurlijk best nog wat suikers in zitten.. Daarom staat er vandaag een heerlijk receptje voor een suikervrije ice tea die je heel gemakkelijk zelf kan maken! 

Met ice tea kun je natuurlijk eindeloos variëren van smaak maar de bereidingswijze komt bij al deze varianten op hetzelfde neer. Je kunt verschillende soorten fruit toevoegen maar je kan natuurlijk ook van thee smaak veranderen! Probeer eens aardbei voor een zoete ice tea of neem groene thee voor neutralere smaak, deze kan je dan weer aanvullen met verschillende soorten vers fruit. Dus niet alleen erg lekker maar ook erg leuk om te maken!

Wat heb je nodig?

1 liter gekookt water
Thee smaakje (Ik heb zelf citroensmaak gebruikt)
1 citroen
Ijsblokjes
Een kan om in te mixen
Serveer glazen & fles
evt. Honing

Aan de slag!

Kook 1 liter water en breng deze hierna op smaak met thee kruiden. Ik heb zelf citroen kruiden gebruikt. Snijd de citroen in plakjes en voeg ze bij het thee water. Laat je ice tea eventjes afkoelen in de koelkast en voilà; Home Made Ice Tea!

Vind je je ice tea nou te bitter? Roer er dan een thee lepeltje honing door heen.

Tip: Voeg eens munt en/of een paar schijfjes verse gember aan je citroen ice tea toe!

Geniet van de zon!

Liefs,
Danique

2 Comments
 • Sharon

  23/07/2017 at 11:50 pm Reply

  Hoi Danique wat een heerlijk verfrissend drankje. Vooral met citroen erin. Het staat nu standaard bij mij in de koelkast!

  • Danique Koldenhof

   24/07/2017 at 5:29 pm Reply

   Hi Sharon! Dankjewel 🙂

Post a Comment