Kokos makronen

Kokos makronen, een persoonlijk favorietje onder de koekjes. Ik kocht eigenlijk altijd de voorverpakte uit de supermarkt maar voor de meeste dingen geldt natuurlijk dat ze veel lekkerder zijn als je ze zelf maakt. Daarom ging ik aan de slag om zelf kokos makronen te maken en dat bleek veel makkelijker dan gedacht! Binnen een uurtje heb je heerlijke (warme) kokos makronen gemaakt.

Wat heb je nodig?

– 4 middelgrote eieren
– 200 gr kristal suiker
– 200 gr geraspte kokos
+ 50 gr geraspte kokos ter decoratie

Optioneel: (pure) chocolade voor een extra bite 

Aan de slag!

Zoals ik al zei is het echt veel makkelijker dan gedacht. Verwarm je oven vast voor op 175 graden en bekleed je bakplaat alvast met bakpapier. We gebruiken alleen het eiwit van de 4 eieren dus splitten we deze. Doe de eieren samen met het suiker en de kokos in een steelpannetje en verhit dit al roerend ongeveer 3 minuten. Let op dat het mengsel niet verkleurd! Schep daarna met twee lepels kleine bergjes van het mengsel op een bakplaat. Het handigst is om tussen de bolletjes zo’n 2-3 centimeter afstand te houden. Bak je kokosmakronen in ongeveer 15-20 minuutjes goudbruin en gaar. Draai ze halverwege een keer om zodat de onderkant niet al te plakkerig blijft.

Chocolade liefhebber? Smelt wat pure chocola au bain marie en dip je makronen in de chocola of giet er wat overheen!

Tip; Warm zijn ze echt heel erg lekker. Misschien wel het lekkerst 😉

Liefs, Danique

 

No Comments

Post a Comment