Limoen-Pistache Cake

Limoen-Pistache CakeHet jaar vloog alweer voorbij want het lijkt alsof mijn vorige paas blogs een maandje geleden waren. Vorige jaar dekte ik de tafel voor Pasen in Nature Easter stijl. Dit jaar ging ik voor goud en roze en vooral weer voor veel lekkers. Met een simpele tafel styling kun je ook gemakkelijk een fijn sfeertje creëren. Ik maakte voor pasen dit jaar een luchtige cake, deze heerlijke limoen-pistache cake. 

Zoals jullie vast wel weten of opgemerkt hebben 😉 ik ben gek op taartjes. En zelf gemaakte taart blijft natuurlijk het allerlekkerst! Alleen die heerlijke geur die de oven dan verspreid al! Een tijdje geleden vroeg ik mezelf af of ik geen taartje kon maken met pistache nootjes. En tada, daar is hij dan! De limoen-pistache cake, een heerlijke variant op de lemon cake, een echt lente cake.

Wat heb je nodig?

– 1 limoen
– 225 gr roomboter (pakje 250 gr)
– 225 gr witte basterdsuiker
– 4 middelgrote eieren
– 200 gr zelfrijzend bakmeel (glutenvrij)
– 25 gr maizena
– 100 gr poedersuiker
– 250 gr mascarpone
– 75 gr gepelde pistachenoten

Limoen-Pistache Cake

Aan de slag!

Verwarm je oven alvast voor op 180 °C en vet je springvorm in met het restje boter.  Rasp ondertussen de schil van de de limoen en pers deze daarna uit. Bewaar het sap voor later. Klop de boter samen met de suiker romig.
Klop de eieren een voor een door het boter-suikermengsel en schep het bakmeel en de maizena in delen bij het beslag. Zorg dat het mengsel goed gemixt is. Roer als laatst de limoenrasp door het beslag. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake in 40-50 minuten gaar. ( wordt je cake sneller bruin dan gaar? Dek hem dan af met aluminiumfolie! )

Laat de cake in de vorm afkoelen en roer ondertussen het limoensap en de poedersuiker door de mascarpone heen. Hak de pistache nootjes in grove stukjes. Spatel de mascarpone over de cake heen en bestrooi deze daarna met de pistachenootjes.

Enjoy!

Liefs Danique

Limoen-Pistache Cake  

No Comments

Post a Comment