Sambal boontjes

Sambal boontjes, ik weet niet of jullie ze al kennen (misschien van een toko?) maar ik vind ze altijd heerlijk! Daarom besloot ik ze eens zelf te gaan maken! Het is een heerlijk, gezond receptje geworden wat ook nog eens heel makkelijk en snel op tafel staat! Serveer ze bijvoorbeeld met rijst en je hebt binnen 20 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Wat heb je nodig? 

2 eetlepels woksaus
2 eetlepel sambal
2 thee lepels kristalsuiker
4 eetlepels olijf olie
600 gram sperziebonen
2 eetlepels fijngehakte knoflook (gedroogde uit bv. een molentje kan natuurlijk ook altijd )
4 lente-uitjes, gehakt
400 gram (ongekookte) zilvervliesrijst
Eventueel chilipoeder

Aan de slag!

Meng de woksaus, sambal en suiker samen in een schaaltje en zet het eventjes opzij. Verhit op hoog vuur 2 eetlepels olijfolie in de wok, voeg de stukjes sperziebonen toe en bak ze 5 minuten, leg er eventueel een deksel op zodat ze wat beter kunnen garen. Haal ze uit de wok en zet ze eventjes opzij.

Kook de rijst volgens de verpakking. Doe de restanten olie in de wok samen met de knoflook en de lente-uitjes en bak ze 1-2 minuten. Doe de stukjes sperzieboon weer in de wok en roerbak alles nog 3-5 minuten. Voeg hierna de sausmix toe en schep alle ingrediënten om. Verdeel de rijst over 4 borden, leg de sperziebonen erop en bestrooi het gerecht eventueel nog met chilipoeder.

Je kunt het gerecht natuurlijk altijd uitbreiden met bijvoorbeeld kip, een gekookt eitje of een frisse salade!

Eet smakelijk!

Liefs,
Danique

1 Comment
  • Gerard

    15/07/2017 at 3:56 pm Reply

    Ik vond het heerlijk en lekker pittig. Voor herhaling vatbaar.

Post a Comment