Trio Toast

We hebben het vast allemaal wel eens, die laatste sneetjes brood die al wat droog zijn geworden en die we liever niet meer eten. Maar weggooien vinden we natuurlijk zonde. Er zijn natuurlijk meerdere opties om deze weer lekker te maken, zoals het broodje roosteren. Maar er zijn natuurlijk heel veel andere, lekkere manieren om je laatste sneetje weer lekker te maken. 

Tomaat & Knoflook 
Olijfolie
Tomaat
Knoflook teentje
Italiaanse kruiden

Smeer beide kanten van je broodje in met olijfolie. Gril het broodje eventjes in een gril of tosti ijzer. (bijv. tot dat er de streepjes van de gril in staan) Snijd ondertussen je tomaat in twee helften, pel de knoflook en snij ook in twee stukjes. Haal je broodje uit de gril en ‘smeer’ deze in met het knoflook teentje en daarna met de tomaat.

Mozzarella & Rode ui
Olijfolie
Tomaat
Mozzarella
Rode Ui
Basilicum

Smeer ook hierbij de twee kanten van het broodje met olijf olie in en laat even grillen. Hierbij kun je eventueel de andere helft van je tomaat gebruiken om het broodje mee in te smeren. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over het sneetje heen, leg hier boven op de rode uien ringen en wat blaadjes Basilicum. Om de mozzarella even te laten smelten kun je hem ongeveer 3 minuutjes in de oven leggen. Je kunt er natuurlijk een ook tosti van maken en hem weer in de gril leggen 🙂

Pesto & Kaas
Olijfolie
Knoflook teen
Pesto
Parmezaanse kaas
Geraspte kaas
evt Basilicum

Het broodje insmeren en grillen gaat het zelfde als bij de andere broodjes 😉 . Na het grillen smeer je het sneetje naar smaak in met pesto en beleg je hem met de twee soorten kaas. Eventueel kun je er een paar blaadjes basilicum opleggen voor de smaak. Om de kazen te laten smelten kun je hem ongeveer 3 minuutjes in de oven leggen, maar de tosti variant is ook erg lekker 😉

Je kunt natuurlijk ook altijd met deze variaties weer wisselen. Laat je weten welke jij gemaakt hebt of welke variant hierop 😉 .

Fijn, lang weekend!
Liefs!

 

3 Comments
 • Peter

  15/07/2017 at 3:51 pm Reply

  Wat een heerlijke recepten !
  Dit ga ik zeker vaker eten!

 • Amber

  20/07/2017 at 2:24 pm Reply

  erg lekkere broodjes. heerlijk om zo al het brood te gebruiken

  • Danique Koldenhof

   21/07/2017 at 11:50 am Reply

   thanks! Zo hoef je idd niks meer te verspillen 😉

Post a Comment