Verse tomatensoep met geroosterde paprika

tomatensoep met geroosterde paprika

Na al die fijne, zonnige dagen viel het weer vandaag toch best een beetje tegen. Maar op zo’n druilerige dag als vandaag is het wel lekker om binnen wat te rommelen. En na zo’n rommeldagje zien de meeste mensen vaak tegen het koken van het avond eten op. Daarom vandaag een snel en makkelijk maar wel gezond receptje! Verse tomatensoep met geroosterde paprika. 

Het recept is niet te ingewikkeld en snel gemaakt. Ook kun je zelf met de ingrediënten afwisselen, bijvoorbeeld andere kruiden. Ik heb deze keer gekozen voor gedroogde kruiden, eigenlijk vooral omdat ik deze nog in huis had ;). Maar je kan natuurlijk ook zeker voor lekkere verse kruiden gaan!

tomatensoep met geroosterde paprika

Het recept is voor  4 personen maar je houd wel over voor bijvoorbeeld een tweede keer. Soep kan je ook heel makkelijk invriezen, zo heb je altijd een portie in huis 🙂 

Wat heb je nodig?

15 tomaten
8 knoflook teentjes
4 rode uien
4 paprika’s
2 groentebouillon blokjes
1 rode peper
Tijm
Oregano
Chili poeder
Italiaanse kruiden
Peper

Aan de slag!

Verwarm je oven alvast voor op 100 graden. Halveer de tomaten en verwijder het harde stukje bovenop. Eventueel kan je ook alle zaadjes verwijderen maar dit is niet noodzakelijk. Leg de tomaten in een ovenschaal en verdeel hier de knoflook en de rode peper over.  De zaadlijsten kan je gewoon laten zitten, deze zorgen voornamelijk voor de pittige smaak. Strooi hier de kruiden overheen. Zelf doe ik eigenlijk niet aan ‘eetlepels’ strooien, ik kijk gewoon wat ik denk dat lekker zal zijn. Er mag redelijk wat kruiden op voor de smaak.  Wanneer je verse kruiden gebruikt kan je deze ook gewoon op de tomaten leggen. Bak de tomaten 20 minuten in de oven.

Kook ondertussen 1 liter water met de twee groentebouillonblokjes. Snijd de ui en paprika en kleine stukjes, zo gaat het pureren straks gemakkelijker! De ui en paprika  heb ik in de airfryer gedaan maar je kunt ze natuurlijk ook grillen in een pan. Voeg de tomaten, de paprika en de ui toe aan het water en laat een paar minuutjes pruttelen. Pureer hierna de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is kun je er nog een beetje water aan toevoegen. Lekker met een stokbroodje met kruidenboter of doe wat olijfolie en tijm op je broodje, nog wel eventjes afbakken.

tomatensoep met geroosterde paprika

En klaar is je verse soepje! Geniet ervan! Ik vond hem zelf echt onwijs lekker deze, tomatensoep met geroosterde paprika maar je kan hem natuurlijk ook maken met andere ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan pastinaak en gember..

Liefs,

Danique

 

No Comments

Post a Comment