3x tuin inspiratie voor jouw summerproof garden!


De tuin, voor veel mensen is dit na de winter weer een flinke klus om aan te beginnen. Het terras moet schoongemaakt worden, het tuin meubilair komt weer onder de zeilen vandaag en nieuwe plantjes worden gepoot. Maar deze tuin inspiratie brengt jou vast op ideeen!

Een Bohemian tuin

Bohemian is eigenlijk een levenstijl. Die door de hippies uit de jaren ’60 in het leven geroepen is. Deze levenstijl draait vooral om vrijheid, ruimdenkend heid en stiekem ook over rust. Tover je tuin om naar een heerlijke, rustgevende Bohemian garden. Bij een rustgevende, relaxde tuin mag een (grote) loungebank zeker niet ontbreken! Stijl hem af met een heleboel kussens en kleedjes voor de wat koelere avonden. Samen met een vrolijk vloerkleedje, gezellig krukjes en veel planten tover jij je tuin zo om naar een hip(pie) paradijsje. Oh en voor de lange, zwoele avondjes, hang snoerverlichting door je tuin! Geen stopcontact in de buurt? Maak dan gebruik van lantaarns, misschien wel nĂłg leuker.

tuin inspiratie

Exotische tuin

Ben je fan van verre, warme oorden en exotische sferen? Ga dan voor een exotische tuin! Schilder je tuin omheining of je terrasmuren fris wit! Plaats er mooie grote cactussen voor of decoreer de muur met dikke, bij elkaar gebonden takken. Maak veel gebruik van natuurlijke materialen en frisse, vrolijke kleuren. Hang een gekleurde hangmat op of gooi je tuin meubilair vol met vrolijke, gekleurde kussens, summer proof!

tuin inspiratie
De jungle als je achtertuin

Een trend die rechtstreeks uit de natuur komt, de wildernis. Met een lichte Afrikaanse sferen waan jij jezelf helemaal tot rust in je eigen vakantie oord. Met aardetinten, natuurlijke materialen en natuurlijk heel veel planten in de hoofdrol! Kies voor een lichte accentkleur of pak uit met mooie printjes. Een rotan buiten vloerkleed, rieten schalen en houten krukjes maken het sfeertje helemaal af! Oh en vergeet uiteraard niet om je tuin vol met mooie, grote planten te zetten. Voor het Echte jungle gevoel 😉 Een iets stoerder effect geven aan je jungle? Maak gebruik van zwarte accenten!

Opzoek naar nog meer tips en tuin inspiratie? Op mijn pinterest account deel ik regelmatig leuke tuinen! Maar stuur je mij ook gerust een berichtje als je vragen hebt of advies wilt!

April