sfeer creëer in huis met geurkaarsen

geurkaarsen in huis
Zelf ben ik een enorme fan van kaarsen, het staat altijd zo gezellig! Ze geven een mooier sfeerlicht dan menig normale lamp want op sommige momenten wél zo leuk staat. 
Zeker nu tijdens de koudere maanden! Na een frisse wandeling gezellig met z’n alle bij de kachel, een lekkere cappuccino erbij en de kaarsjes aan. Maar buiten een gezellig sfeerlichtje zijn er ook een heleboel kaarsen die ook nog eens een lekker geurtje door je kamer verspreiden. 

Met geuren kan je heel goed een bepaalde sfeer in je interieur aanbrengen. Geuren hebben namelijk, net zoals verschillende kleuren, ook een grote invloed op je humeur! Sterker nog, het schijnt zelfs invloed op je denkpatronen en creativiteit te hebben! Wanneer we namelijk een geurtje ruiken die we lekker vinden, kunnen we veel sneller problemen oplossen.  We voelen ons krachtiger en meer op ons gemak. Ook wordt je creativiteit meer gestimuleerd! Maar misschien wel voor vele het belangrijkste, we kunnen ons dan veel beter ontspannen. Onderschat dus nooit de kracht van een fijne geur. Geef je huis net wat meer sfeer, met geurkaarsen dus!

In het interieur kunnen we een heerlijke geur natuurlijk gemakkelijk aanbrengen. Doormiddel van interieur parfums en (mijn favoriet) geur kaarsen! De geuren kan je gemakkelijk aanpassen naar het seizoen of juist naar het soort kamer. Een Linnen geurtje in de slaapkamer bijvoorbeeld en een frisse, bloemen geur in je hal!

sfeer met geurkaarsen geurkaarsen in huis

Tips & Trucks

Heb je ook wel eens dat je kaarsen nogal snel zwart geblakerd zijn en er ‘tunnel-vorming’ ontstaat? Dit kan je voorkomen door de lont kort te knippen en de kaars niet te doven totdat de volledige bovenste laag vloeibaar is. Je geurkaars opgebrand? Je kan de mooie glazen houdertjes uiteraard gewoon weer een nieuw leven geven als accessoire. Leuk als handige opbergers voor je watjes en wattenstaafjes maar met een schattig plantje erin doen ze het ook zeker goed! Een waxinelichtje erin plaatsen kan natuurlijk ook!

 

 


2 Comments
  • Jasmijn Bult

    06/03/2019 at 8:41 pm

    Leuke blog! Mooie bloglayout ook! En ik moet weer vaker geurkaarsen branden 🙂

  • Danique Koldenhof

    08/03/2019 at 3:36 pm

    Dankjewel, wat leuk om te horen! Ja geeft echt een fijne sfeer aan de ruimte 🙂