Grand Cafe Cornelis Epe

Nadat ik er al een aantal keer was geweest vond ik toch echt dat het Grand Cafe Cornelis tussen het rijtje leuke en fijne hotspots moest komen te staan. In het centrum van Epe zit het Grand Cafe in het oude gemeentehuis. Het is een monumentaal pand wat al verschillende doeleinden heeft gehad van museum tot muziekschool.. Maar tegenwoordig zit er een heel fijn Grand Cafe en zijn de oude details zorgvuldig gerestaureerd. Een hele fijne sfeer om in te genieten van een lekkere koffie. 

Het pand van buiten is al erg mooi maar binnen spant toch wel de kroon, met de mooie oude vloer en karakteristieke tegeltjes. Door de open keuken kijk je gezellig met de keuken mee en waan je je door de houten pizza oven eventjes in Italië. Via het ‘open’ plafon krijg je al een glimp mee van de eerste etage maar het is zeker de moeite waard om even naar boven te gaan. Ook boven is er een kleine variant van de mooie industriële bar geplaatst.

 

Door het hele Grand Cafe zijn er oude details gerenoveerd of nieuwe details toegevoegd zodat je nog duidelijk ziet wat het pand vroeger allemaal voor doeleinden heeft gehad. De nadruk is vooral gelegd op het gemeentehuis, boven hebben de ‘zalen’ dan ook namen zoals Het Archief. Ook hebben ze hier de nadruk op gelegd doormiddel van oude zwart wit foto’s van het pand aan het interieur toe te voegen.
Je kan er s’ ochtends heerlijk rustige de krant lezen met een kopje koffie of met grotere groepen genieten van een van de verschillende arrangementen die zij aanbieden.

Een hele fijne, toffe plek die zeker de moeite waard is om eens een bezoekje aan te brengen!

Fijne avond,
Liefs Danique

2 Comments
  • centainecreations

    29/11/2017 at 7:33 pm

    Wat een mooie foto’s danique! Het is zeker een hotspot, met de allerlekkerste carrotcake!

  • Danique Koldenhof

    04/12/2017 at 12:44 pm

    Awh dankjewel Centaine! Jaa die is inderdaad heerlijk daar!