Kleur in je interieur; de verschillende effecten

Kleur in je interieur

Zelf ben ik echt een kleuren liefhebber, in mijn kledingkast maar ook zeker in mijn interieur. Ik word heel blij van kleur en voor mij maakt het een ruimte vaak net wat sfeervoller. Een muur in een mooie warme kleur, accessoires in fijne aardetinten of je schouw in een gave tint. Kleuren roepen bepaalde emoties en gevoelens bij je op. Daar kan je met het kleurgebruik in je interieur rekening mee houden!

De meeste mensen hebben dezelfde associatie met kleur, alleen ervaart eigenlijk iedereen kleuren verschillend. Dit heeft te maken met hoe mensen ergens tegenaan kijken. Heb je er bijvoorbeeld hele leuke of vervelende ervaringen mee gehad? Dat kleuren dus je humeur kunnen beïnvloeden is dan ook eigenlijk vrij logisch maar het beïnvloed óók je productiviteit! In je eigen interieur is het dan ook belangrijk om je te omringen met de kleur of kleuren die het meeste voor jou doen! Maar welke kleuren doen nou eigenlijk precies wat?

Zwart
Zwart is in de traditionele zin van het woord eigenlijk geen kleur. Voor veel mensen staat zwart voor somberheid en verdrietig zijn. Maar zwart kan je zodanig toepassen in je interieur dat het juist een hele chique uitstraling krijgt! Zwart associëren we namelijk ook met macht, tijdloosheid en rebellie. Voor een extra stoere touch aan je interieur dus!

Groen
De eerste directe associatie die de meeste mensen met de kleur groen hebben is uiteraard de natuur. Natuur staat voor groei, frisheid en energie waar veel mensen zich dan ook prettig bij voelen. De kleur groen kennen we dan ook als een kleur voor ontspanning, vrede en balans. Opzoek naar een fijne rustig gevende kleur? Groen moet je dan zeker doen!

het effect van kleur op je humeur

Blauw
De favoriete kleur voor heel veel mensen; blauw. Een kleur die heel veel gevoel kan oproepen. Een frisse, vreemdzame kleur die we al gauw linken aan lucht en water. Maar blauw kan juist ook heel koel en zelfs een beetje kil zijn. Voor een goede nachtrust wordt een koele slaapkamer aangeraden, dit benadruk je door met blauw in je interieur te werken. Blauw staat ook voor beschermeling, stabiliteit en wijsheid. Zakelijk gezien is blauw dus een uitstekende kleur! Kleurencombinatie’s van blauw met wit of met oranje zorgen voor een betrouwbaar gevoel!

Roze
Liefde, schoonheid, romantiek en vrouwelijkheid. Voornamelijk bij vrouwen heeft deze kleur een groot effect op hun stemming. We worden er energieker van, zelfverzekerder én positiever!

Wit
In veel interieurs zien vaak veel wit voorbij komen. Wit heeft namelijk een rustgevende effect, staat voor compleet,- en openheid. Voor veel mensen straalt wit ook luxe uit, omdat de kleur een sterk effect heeft op je interieur. Ook valt deze kleur natuurlijk overal mee te combineren en te mengen waardoor de kleur ook hoog in het favoriete lijstje staat.

Elke kleur die er bestaat heeft een bepaalde invloed op jouw lichaam. Voor ieder mens heeft een kleur vaak een iets ander effect. Het belangrijkste is dus om uit te zoeken van welke kleuren jij blij, ontspannen of super productief wordt! Zo kan je het kleurgebruik in jouw interieur aanpassen aan de gemoedstoestanden die jij graag in elke ruimte zou willen voelen!