Kleur van het jaar 2019 | Spiced Honey

Spiced Honey
Flexa maakte zoals ieder jaar weer de nieuwe kleur van het jaar bekend. Op facebook kon je live mee kijken hoe ze de kleur bekend maakte en gelijk wat inspiratie beelden mee gaven. Een warme, bruine aardetint die de naam Spiced Honey heeft gekregen..

Letting The Light In
Think Dream Love Act
Het jaar 2019 draait volgens Flexa om Letting The Light In. Thuis denk je na over wat je belangrijk vind, deze trend bied hier een rustige plek voor. Lief voor andere en jezelf zijn en binnen deze trend kan thuis aanzetten tot actie. Hierbij kijken we voor welke kleur mensen kiezen, dan kiezen we hieruit een Kleur van Het Jaar en dan ontwerpen we vier complementaire paletten erom heen. Stijlvol, warm en elegant zijn de woorden waarmee Flexa zelf haar Kleur van het Jaar omschrijft.

Een warme aardetint kwam bij mij eigenlijk gelijk binnen schieten, een perfecte herfst kleur. De kleur van het jaar 2019 is een bruinige tint de naam Spiced Honey heeft gekregen. Een fijne kleur die je gemakkelijk aan je interieur kan toevoegen en het geheel een gezellige sfeer geeft. Een perfecte warme basis voor je interieur, aangekleed met houten meubels, botanische sfeer en accessoires met kleur die de Spiced Honey extra pit geven. Mix de kleur bijvoorbeeld met een donkerblauw, een diepe bordeaux of terracotta rood. Uiteraard heeft Flexa zelf ook genoeg fijne inspiratie beelden met Spiced Honey voor je gecreëerd.

Spiced Honey

Om er alvast een beetje een beeld te geven waarmee je de kleur kan combineren, heeft Flexa alvast vier verschillende kleuren paletten gecreëerd waarbij Spiced Honey een hoofdrol speelt.

THINK-palet
Met de kleuren uit het THINK-palet ademt het interieur een sfeer uit van rust.  Het relaxte palet aan verfkleuren is geïnspireerd op de verschillende kleuren van honing. Het bestaat uit een mix van rijke naturel tinten, hier en daar een vleug roze, diep bordeaux en een volwassen donkerblauw. Het Kleurpalet van het Jaar is toe te passen in allerlei huizen en ideaal om van je huis een relaxte thuis te maken.

DREAM-palet
Met het DREAM-palet creëer je een ruimte waar je stil kunt zijn. Een rustige plek om te gaan zitten en weg te dromen. Het palet is sereen en volwassen, maar ook zacht en warm. Een vriendelijke, milde mix van romantisch poeder roze en vergrijsd blauw geeft rust, terwijl de honingkleurige Kleur van het Jaar diepte toevoegt en iets van wereldwijsheid.

LOVE-palet
Dit palet, het warmste van 2019, zit vol rijke, verzadigde nuances, uiteenlopend van bosgroen tot donker turquoise en een pigmentrijk terracottarood, afgeblust met de honingachtige Kleur van het Jaar en een aantal lichte natureltinten. Houten meubels en botanische prints maken er verder een gezellig huis van.

CT-palet
 Als je voor dit palet kiest, wil je van je huis energie krijgen.Dit speelse palet combineert warme roodtinten met groen, zachter roze en blauw, onderstreept met grijs en wit. De gouden ondertoon in de Kleur van het Jaar garandeert dat het geheel warm en uitnodigend blijft. Met verf opgeknapt vintage meubilair brengt het interieur tot leven en geeft het karakter.

 

Wat vind jij van de kleur van het jaar 2019? Ben je er al helemaal verliefd op, weet je al welke ruimte je ermee gaat aanpakken of moet je er nog eventjes aan wennen en is de kleur van 2018 meer iets voor jou? Let me now!