Polen | Poznan & Kalisz

Poznan
Afgelopen week mocht ik met mijn vriend en zijn ouders een paar daagjes mee naar Polen, waar zijn oom woont. Het tripje was voornamelijk gepland voor de motorcross maar ook mijn reis en interieur hart kwam aan zijn trekken. Voor een aantal jaar geleden ben ik in de zomer op vakantie geweest in Polen en toen was ik al onder de indruk van dit mooie (nog) niet toeristische land. Poznan is echt favoriet sinds deze vakantie!

Zoals ik al zei was het tripje voornamelijk voor de motorcross en is dit daarom dus ook niet een volledig ‘stedentrip’ blogje. We hebben twee verschillende steden wat korter bezocht maar voor mij was het weer genoeg om mezelf er weer aan te herinneren hoe mooi en leuk Polen ook al weer is!

PoznanDe eerste ochtend zijn we binnen door naar Poznan gereden, erg leuk om wat van Polen te zien maar zo doe je er wel aanzienlijk langer over ūüėČ Tijdens onze zoektocht naar een parkeerplekje spotte ik een pand met daarvoor een aantal plantjes en √©√©n rotan stoeltje. Daar wilde ik straks nog wel eventjes langs lopen, want misschien betekende dat ene rotan stoeltje wel veel goeds. En (gelukkig) was dat ook zo, achter het bruine glas schuilde een botanic, vintage koffietentje Piece of Cake. Eenmaal binnen kon mijn geluk niet op, voor bij het raam was een knus hoekje tussen tientallen planten gecre√ęerd, serveerde ze heerlijke koffie en een ontzettend lekkere specialiteit uit Poznan. Een croissant met marsepein, nootjes, en sinaasappelschilletjes, erg machtig maar je moet hem zeker geproefd hebben!

          

Omdat we niet heel erg lang de tijd hadden in Poznan, hebben we na onze ‘lunch’ bij Piece of Cake nog even een rondje om het Oude stadsplein gelopen. Kunnen wij in Nederland onze huizen niet ook allemaal zo’n leuk, gezellig kleurtje geven? En zo samen met de herfstkleuren geeft het een heel gezellig sfeertje aan de stad ondanks het wat druiligere weer. Poznan staat zeker op mijn lijstje voor een volgend, uitgebreider bezoekje!

Poznan

 

Kalisz is de tweede stad die we in deze paar dagen bezocht hebben. Hier hadden we iets langer de tijd en zijn we wat door de stad gaan dwalen. Waardoor we op twee verschillende marktjes terecht kwamen, door mooie oude straatjes liepen en de kathedralen konden bekijken. Ik vind supermarkten en marktjes in het buitenland zo leuk om te bezoeken. Zo vind je in iedere winkel wel weer producten die wij in Nederland helemaal niet kennen en vind je om de marktjes de mooiste vondsten!
Poznan Poznan Poznan

We hebben die daagjes erg geluk gehad met het weer, vooral ook erg fijn als je middagen langs de crossbaan staat ūüėČ En weer genoten van de Poolse natuur en steden en als je ook nog eens van lekker eten houdt zit je in Polen helemaal goed! Ben jij al wel eens op vakantie in Polen geweest en zo ja waar ben je dan geweest? Vind ik leuk om te horen!

Fijne avond!

Liefs, Danique

 

1 Comment
  • sanne

    11/11/2017 at 9:29 am

    Heel leuk om te lezen en wat een mooie foto”s. Misschien is Polen dan toch een bezoekje waard.