Sparkling Season // Christmas Table

De afgelopen dagen konden we eventjes van de sneeuw genieten en dat droeg zeker zijn steentje bij aan het kerst gevoel. Op instagram en andere blogs zien we de kerstbomen opgetuigd worden, de heerlijkste receptjes en de leukste DIY’s voorbij komen. We gaan maar weer eens bedenken wat we dit jaar gaan eten, een uitgebreid drie gangen diner of gezellig gourmetten? En daarbij denk ik gelijk aan, hoe gaan we dit jaar de tafel dekken?

Halen jullie elke kerst weer alles uit de kast? Inclusief het gourmet stel? Bereid je een drie gangen menu of gaan jullie lekker uiteten? Zelf ben ik eigenlijk al heel wat jaartjes op wintersport in Tsjechië waar op Kerstavond de restaurants dicht zijn, dus dat is ons gourmet avondje geworden. Maar de andere twee avonden gaan wij heerlijk uiteten, dus aan tafel schikking doe ik eigenlijk nooit tijdens de Kerst. Maar dat betekend niet dat ik het niet heel erg leuk vind om te doen!

 

Kleine details kunnen jouw tafel helemaal afmaken. Denk bijvoorbeeld aan besneeuwde of beschilderde dennenappels, nep sneeuw op tafel, leuke servetten met mooie servetringen, houten sterren en natuurlijk fijne kaarsjes! Je kan natuurlijk ook net zoals op de foto’s een leuk touwtje om je servetten heen knopen. Zeker als je met andere natuurlijk materialen werkt is dit erg leuk om te doen. Het fijnst is om een kleuren combinatie uit te kiezen waarmee je de tafel wilt indekken, zo kan je best verschillende servies bij elkaar zetten maar blijft het wel een mooi geheel!

Altijd fijn, zo’n leuk ingedekte tafel. Maakt het nog leuker om de avonden met je familie en vrienden aan tafel door te brengen. Alvast hele fijne kerstdagen!

Liefs, Danique

De gebruikten spullen, behalve het bestek, uit deze blogpost zijn verkrijgbaar bij Bij Anne in Vaassen. 

1 Comment
  • Suzanne

    13/12/2017 at 8:48 pm

    Mooi!!!!! En wat ligt daar voor iets lekkers op tafel?

    😉