Ton Sur Ton in je interieur, zó pas je het toe

Ton Sur TonBen je gek op één kleur die je het liefste overal wilt laten terug komen in je interieur? Maar je wilt ook niet dat het te saai wordt? Kies er dan voor om deze kleur op een ton sur ton manier in je interieur toe te passen. ⁣⁣Ton sur ton klinkt niet alleen chique, het is ook chique!

Ton sur ton komt vanuit het Frans en betekent ‘𝐭𝐢𝐧𝐭 𝐨𝐩 𝐭𝐢𝐧𝐭’. Je kiest voor een kleurenpalet wat bestaat uit één kleur maar je gebruikt daar dan verschillende tinten van. ⁣⁣Met deze bekende vorm van kleuren combineren zoek je de speelse contrasten niet in kleur maar juist in materialen, structuren en patronen. Hierdoor ontstaat er namelijk alsnog een spannende afwisseling terwijl je maar één kleur gebruikt. Kies wel voor verschillende tinten van deze kleur variërend van donker naar licht zodat het perfect op elkaar aansluit. Het resultaat: een rustig, maar stijlvol effect!

Het grote voordeel van het gebruik van een bepaalde kleurgroep, is dat alles met elkaar matcht. Met Ton Sur Ton heb je geen last van kleuren die niet met elkaar mengen, elkaar versterken of verzwakken. Alle elementen binnen jouw gekozen kleurgroep kunnen worden ingezet. Handig! Zo grijp je nooit mis!

Het toepassen van Ton Sur Ton

Ton sur ton kan je bij iedere kleur toepassen, zelf bij meerdere tinten wit. Uiteraard kan je ervoor kiezen om een andere kleur op speelse wijze toe te voegen. Zorg wel dat je hiermee niet doorslaat, want deze items zullen nóg meer in het oog springen dan normaal. Als je kiest voor groen, dan kan je bijvoorbeeld olijfgroen als dominante kleur, legergroen als secundaire kleur en bosgroen als accentkleur gebruiken. Zo maak je gebruik van één kleur maar zie je toch aardig wat verschil in je interieur. Dat zorgt er ook weer voor dat ‘t er niet chaotisch uitziet en dat alles goed bij elkaar past. En dat is misschien wel het belangrijkst bij een ton sur ton interieur: het creëren van contrast.

Ben jij fan van de Ton sur ton toepassing of ga combineer je liever meerdere kleuren? Voor meer kleur inspiratie kun je terecht op mijn Pinterest of Instagram account. Liever direct een kleuradvies van mij? Neem dan vrijblijvend contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen!