Woontrend uitgelicht: Wabi Sabi

Woontrend Wabi Sabi
Eerlijk is eerlijk; ik dacht eigenlijk direct aan sushi en kreeg er spontaan honger van. Maar deze nieuwe woontrend heeft dan ook een heleboel te maken met de Japanse levensfilosofie. Een voorliefde voor de natuur, imperfecties en asymmetrische vormen deze trend: de Wabi Sabi. 

Wabi Sabi is een Japanse filosofie die letterlijk staat voor ‘the art of imperfection’. Deze Japanse levensfilosofie draait om minimalistische ontwerpen waarin de spanning in de eenvoud te zien is. Vakmanschap en in het bijzonder handwerk met duurzame materialen spelen een belangrijke rol. Zo is geen enkel product exact hetzelfde en hebben deze bijzondere producten allemaal de mooiste unieke details. De basis van deze trend typeert zich door de schoonheid van imperfectie, asymmetrische patronen en niet onbelangrijk; de liefde voor de natuur. Deze kenmerken kan je extra benadrukken door met verweerde structuren, organische vormen en verschillende, meerdere bruin- en grijstinten. Ben je een contrast liefhebber? Maak met een combinatie van lichte en donkere, natuurlijke materialen. En mix deze met koper en okergeel zodat er een contrasterend geheel ontstaat.

woontrend Wabi Sabi

De kleuren die we voornamelijk in deze woontrend terug zien zijn veel vergrijsde en warme aardetinten. Vooral in combinatie met verschillende rauwe en natuurlijke materialen. Een kenmerkende eigenschap voor deze trend is dan ook het contrast tussen licht en donker. Door te spelen met licht en donker ontstaat er een inspirerende spanningsveld met verschillende dieptes. Je kunt de sfeer wat speelser maken door deze minimalistische woontrend te combineren met de bohemian woonstijl en te kiezen voor in een oog springende kleur. Ben jij ook een liefhebber van deze woontrend of ga je liever voor een lichtere stijl?

Heb je na het lezen vragen over deze, of andere woontrends of ben je opzoek naar kleuradvies? Neem gerust contact met mij op voor meer informatie, een vrijblijvende kennismaking of een online advies!