Zo geef jij jouw nieuwbouw woning een karakteristieke sfeer!

nieuwbouw woning karakteristieke sfeer

De nieuwbouw huizen schieten, gelukkig, als paddestoelen uit de grond. Prachtig natuurlijk en zeker heel fijn dat echt alles nieuw in huis is. Maar een nieuwbouw woning kan ook al gauw wat ‘blokkerig’ en ‘te nieuw’ aanvoelen. “Het voelt wat te steriel” krijg ik vaak van klanten te horen. Om een karakteristieke sfeer in jouw nieuwbouw woning te creëren is het belangrijk dat je daar in de basis al over nadenkt.

Deuren

Een typisch nieuwbouw fenomeen en vaak doorn in het oog: de opdekdeuren. Alle deuren tijdens het bouw proces vervangen kan best een duur grapje worden maar je kan er bijvoorbeeld voor kiezen op de deuren op de beneden verdiepen te (laten) vervangen. Kies voor een mooi paneel deur of speur een tof houten exemplaar op marktplaats! Sfeer gegarandeerd!

Warme voetjes

Een houten vloer geeft direct een warme sfeer aan de ruimte. Je kan je houten vloer laten trommelen, het ouder laten lijken van het hout, maar door de jaren heen gaat de vloer natuurlijk van zelf ‘leven’. Je kan natuurlijk ook voor een goede PVC vloer gaan, super handig met de vloerverwarming omdat je hier super veel rendement dan uithaalt. En tegenwoordig zijn er echt hele mooie PVC vloeren die net op echt hout lijken!

nieuwbouw woning karakteristieke sfeer

Details

In oude huizen vallen we vaak voor de hoge plafonds, ornamenten, tegeltjes en lambriseringen etc. Oke, je plafond verhogen in een nieuwbouw huis ligt niet écht voor de hand maar optisch kan je heel wat creëeren! Kies voor een verticaal kleuraccent (een haard of behang met print) of schilder je muren ongeveer tot driekwart van de hoogte. Als je het deel van de muur erboven de kleur geeft van het plafond, lijkt het plafond optisch hoger!

Kies in de gang bijvoorbeeld voor een jaren ‘30 tegeltje en maak met een sierlijst een lambrisering. Een echte karakteristieke binnenkomer!

Ook in de keuken kan je dit toepassen; kies voor mooie handgreepjes en houten planken aan de muur. Een tof tegeltje achter je kookplaat of ga voor een graniet aanrechtblad. Zo krijg je een heel ander sfeertje in jouw nieuwbouw huis!