Mijn favorieten II | Boeken, podcasts & films

mijn favorieten
De afgelopen tijd luisterde, keek en las ik weer een aantal mooie en interessante dingen! Van romantische verhalen tot zakelijke succes én grote mislukkers, vandaag verzamel ik ze weer voor je op een rijtje.Mijn favorieten deel II

Al een keertje eerder blogde ik een lijstje met mijn favorieten boeken, podcasts en films van de afgelopen tijd. Want vorig jaar ontdekte ik een ‘nieuw’ ( zo nieuw is het nou ook weer niet het bestaat al een aantal jaar) medium om naar interessante verhalen te luisteren. Van zakelijke verhalen en tips tot en met een verhaal over een demente dame, in elke categorie valt wel wat interessants te beluisteren.

Kijken

Documentaire’s

Fyre
Een documentaire over het exclusieve Fyre Festival op de Bahama’s, het mooiste feestje wat nooit plaats vond. Gasten betaalde duizende euro’s voor villa’s op het strand, maaltijden van sterrenchefs en dagen feesten met wereldberoemde gasten. Maar ze kregen noodtenten op een braak liggend terrein en een zielig broodje kaas. Een klassiek oplichters verhaal én een waarschuwing voor de kracht van sociale media.

Serie’s

Bitterzoet
De online tv serie van Linda.tv.  De afleveringen, van elk ongeveer zes minuten bevatten tekens een afgerond verhaaltje. Vriendinnen die elkaar sinds hun studententijd kennen, ze bespreken alles. Van daten, rimpels, seks, opvoeding; bekentenissen van vrouwen met een fantastisch rotleven.

Buurvrouw & Buurvrouw
Deze serie gaat over yup Anne  en de onvervalste Amsterdamse Sjaan. Ze staan totaal verschillend in het leven, maar zijn al jaren goede buren. Hangend uit het raam bespreken ze op hilarische wijze alles waarover ze zich verbazen, opwinden, ergeren of op verheugen in het leven.

Soof
Yes, hier was ik zo blij mee dat dit seizoen ook weer op tv terug is! Moet wel eerlijk bekennen dat ik hem ook regelmatig terug kijk tijdens het sporten want het heeft niet echt een hele ideale tijd (zondag 21:30-22:30) maar ik hou echt van al de karakters in deze serie.

Lezen

You are a badass
Valt in de categorie zelfhulp boek maar dan met heel veel humor, leuke voorbeelden en praktische tips. Om je lifegoals wat makkelijker te behalen en sneller een badass te worden. Ook als je niet in zelfontwikkeling geïnteresseerd bent is dit een heerlijk boek om te lezen.

You are a badass at making money
Nog zo’n zelfhulp boek zal je wel denken 😉 Maar zo af en toe vind ik dat super leuk om te lezen. Over hoe de maatschappij tegen geld aan kijkt, je ontdekt hoe jezelf tegen geld aan kijkt en dat mindset alles is bij het verdienen ervan.

Voor mij – JoJo Moyes
Het derde boek in de super romatische reeks. Over hoe Louisa Clark besloten heeft na alle gebeurtenissen om in haar eentje naar New York af te reizen. Een heerlijk boek als je gewoon eens wil wegzwijmelen maar een super romantisch verhaal.

Luisteren

Allemaal te beluisteren op de podcast app van je iphone

Damm, Honey  De Podcasts
In mijn vorige lijstje stond deze podcast ook al maar deze blijft zo leuk om naar te luisteren! Over alles waar je als vrouw mee hebt te dealen in deze tijd. Want we denken vooral heel geëmancipeerd te zijn, maar dat valt nog flink tegen..

De brand in het Landhuis
Op 7 december 2003 komt grootgrondbezitter Ewald Marggraff bij een brand in zijn landhuis in Vught om het leven. Van zijn enorme kunstcollectie, naar verluidt, 500 schilderijen, een vermogen van 160 miljoen in verschillende belastingparadijzen was na zijn dood geen spoor meer van te vinden. Wat is hiermee gebeurd en waarom is zijn dood nooit onderzocht? Simon Heijmans, de podcastmaker besluit een zoektocht te ondernemen. Wat uit het verhaal van Ewals is fictie en wat zijn de feiten?

Ik weet het ook niet
Een podcast van Jelmer de Boer waarin hij praat met mensen die ergens verstand van hebben en hij nog niet echt. Zijn doel is om zichzelf te informeren en hierdoor tot betere keuzes te komen. Als het een beetje meezit leert de luisteraar ook niet wat zegt hij. En dat doe je zeker! Nog niet alle afleveringen beluisterd, ik luister ze eigenlijk een beetje door elkaar maar;
Favoriete afleveringen (tot nu toe): 8.Wat is gezondheid? (met Carlo Kool) 25. 025 Minimalisme en duurzaamheid (met Jelle Derckx) 33. Fit zijn (met Arie Boomsma) 34 Slimmer werken (met Rick Pastoor)

De Kasteelmoord
Een vierdelige podcast serie over de kasteelmoord die in 2012 in België plaats vond. De schoonvader is de hoofdverdachte, maar ook drie Nederlanders zijn er bij betrokken. Maar waarom duurt het nog tot zes jaar naar de mood voor er duidelijkheid over is?

Het groene hart van..
Een podcast waarin er elke aflevering een ander persoon wordt geïnterviewd over hun groene hart. Gericht op de verbetering van het milieu, duurzaamheid en vooral een leuk en makkelijk leven. Afleveringen die deze keer favorieten waren: Harm Edens, Gabriella Koster, Milouska Meulens, Suzanne Smulders en zeker die van Jaap Korteweg. Die aflevering staat echt hoog in mijn favorieten van de afgelopen tijd, zo’n interessante man met een leuke kijk op het leven.

mijn favorieten mijn favorietenmijn favorieten

Dat waren mijn favorieten van afgelopen tijd! Uiteraard ga ik weer lekker door met boeken lezen, podcast luisteren en films kijken dus mijn favorieten deel 3 zal dan ook heus ergens in het volgende kwartaal online komen. Fijn weekend!