Mijn favorieten films, series, podcasts en boeken van 2018

 favorieten podcasts
Het afgelopen jaar heb ik weer (redelijk) veel boeken gelezen, documentaires gekeken en na de zomer ontdekte ik ook het fenomeen; podcasts. Dat laatste luister ik tegenwoordig altijd in de auto als ik in m’n eentje ergens heen rijd. Soms gezellige, leuke verhaaltjes maar meestal iets informatief over ondernemen, milieu en gezondheid of andere interessante onderwerpen. Mijn favorieten podcasts, boeken en films van 2018 op een rijtje!

Luisteren
Laat ik beginnen met wat ik eigenlijk als laatste in dit rijtje ontdekte, de podcasts. Een hele fijne inspiratie bron voor tijdens het auto rijden (thanks to Inge voor de tip). Deze twee ‘serie’s’ zijn momenteel echt mijn favorieten podcasts.
 • ‘Het groene hart van.. ‘ 
  Over de huidige milieu situatie en wat zij maar vooral wij hieraan kunnen doen.
  Favoriete afleveringen: Rens Kroes, Waldemar Torenstra, Lisa Stel, Merel Wildschut
 • ‘DAMN, HONEY’
  Over feminisme en dat we (onbewust) nog echt in een mannen wereld leven.
  Favoriete afleveringen: Afleveringen 3 & 4 & 5
Kijken
Tijdens het sporten kijk ik ook regelmatig naar Netflix documentaire’s,  serie’s en vlogs. Voor mij een goede aflevering van wat ik eigenlijk aan het doen ben; sporten. Zo gaat de tijd veel sneller voorbij.
Netflix & TV programma’s
 • ‘Baby’
  Over twee tieners uit het rijke deel van Rome die hun familie en klasgenoten zat zijn. De onderwereld van de Italiaanse stad lonkt en gaan beide een dubbelleven leiden. Heerlijk om gewoon zonder nadenken na te kijken 😉
 • ‘What The Health’
  Een informatieve documentaire over de vlees en zuivelproductie en de gezondheidseffecten die dit op ons heeft. Zelf vond ik het een echte eye-opener.
 • The Haunting of Hill House
  Over een gebroken gezin dat doormiddel van flashbacks wordt geconfronteerd met enge herinneringen aan hun oude huis waar de vreselijke gebeurtenissen hun uiteindelijk teveel werden en verhuisde. Je ziet herinneren vanuit elk gezinslid, super leuke serie als je van thrillers houdt!
 • ‘Explained
  Een documentaire serie over verschillende onderwerpen die worden uitlegt en onderbouwd. Van muziek en tattoo’s tot monogamie en milieuvervuiling. In 15 tot max 20 minuutjes krijg je een leuke, met humor vertelde informatie over het bepaalde onderwerp.
  Favoriete afleveringen: Why Diets Fail, The Female Orgasm, Monogamy en !
 • ‘Genaaid’
  Serie van NPO3, nog steeds terug te kijken, over de echte werkelijkheid van onze goedkope kleren. Onwijs mooie en belangrijke serie.
 • ‘Rotten’
  Deze documentaire serie duikt in het hart van de levensmiddelensector en onthult onsmakelijke feiten en wat wij uiteindelijk nou écht eten. Helaas draait deze sector namelijk maar om één ding: winst.
 • ‘The World’s Most Extraordinary Homes’ 
  Je krijgt een kijkje in de meest prachtige, onconventionele huizen en interieurs. Genoeg (interieur) inspiratie!
Youtube
 • ‘Help, mijn computer is een chaos!‘, Sanny zoekt geluk
  Voor als je net zoals ik best wat extra structuur in je leven, aka je computer, kan gebruiken. In zo’n 13,5 minuut geeft Sanny tips over hoe zij het doet en wat handige opschoon tips.
 • ‘Goede voornemens: zo houd je ze wél vol’Sanny zoekt geluk
  Deze vlog is al van 2017 maar juist nu in december weer fijn om eventjes te bekijken want elk jaar hebben we ze weer toch; de goede voornemens?
Lezen
Van lezen komt het eigenlijk tegenwoordig steeds minder vaak dan dat ik zou willen, maar op vakantie haal ik regelmatig de schade even in. Van Thrillers tot Romans en ondernemersboeken, heerlijk om even in een andere wereld te stappen.
 • ‘Weg ermee’, Dennis Storm
  Dit boekje heb ik met sinterklaas gekregen en ben nog maar halverwege maar nu al een topboekje. Over minimalisme in je interieur en in je leven.
 • Babe, you got this’, Emilie Sobels
  Super leuk om te lezen als je (beginnend) ondernemer bent of juist wilt groeien in je werkt. Geen praktische tips maar leuke ervaringen van verschillende vrouwen met verschillende bedrijven en ondernemingen. Het werkboek vond ik nóg leuker omdat je daar echt praktische opdrachten en tips krijgt voor je onderneming of groei in je werk.
 • ‘Nice girls don’t get the corner office’, Lois Frankel
  Niet perse een favoriet boek van mij maar hier en daar vond ik zelf ook nuttige tips. Misschien niet een koop aanrader maar een ‘leen het van een vriendin’ tip 😉
 • ‘Perfectie‘, Laura Lippman
  Niet uitgebracht in 2018 maar wel gelezen haha, een onwijs goed boek over 5 onopgeloste moorden die detective Tess probeert op te lossen. Zelfs mijn vriend die hoogstens 2 boeken in zijn leven ooit aanraakte begon er aan en wilde hem eigenlijk niet meer weg leggen 😉
 •  ‘Ik volg je’, Marelle Boersma
  Over een eenzame vrouw in een klein dorp, een aardige collega nodigt haar thuis uit maar daar komt ze niet zomaar meer weg.. hij volgt haar overal en manipuleert haar familie. Super goed geschreven!
 • ‘Veenbrand’, Karin Fossum
  Moet er de laatste hoofdstukken eigenlijk nog van lezen maar hier weer in dit boek draait het om een moord die ze proberen op te lossen. Je leest het vanuit verschillende mensen en tijden, een wat lastiger boek om door te komen maar zeker wel de moeite waard!

Uiteraard heb ik nog wel meer gelezen, gekeken en naar geluisterd maar dit waren echt favorieten. Oh en als jij nog leuke boeken, films of podcast tips hebt hoor ik die natuurlijk graag! Opzoek naar nog meer tips? Naar favorieten podcasts, boeken of films?  In deze blogpost vertel ik er nog meer!