Mijn favorieten III | boeken, podcasts & films

mijn favoriete podcasts
Ook de afgelopen tijd heb ik weer flink wat interessante onderwerpen beluisterd, naar gekeken en over gelezen. Mijn favorieten film’s, podcasts en boeken staan weer voor je op een rijtje!

Al eerder schreef ik blogs over mijn favorieten waarvan je hier deel één kan lezen en hier deel twee. Maar uiteraard heb ik de afgelopen tijd ook weer het een en ander bekeken, gelezen en geluisterd dus hier is dan deel drie. Heb jij nog goede aanvullingen en/of tips laat me die dan vooral weten!

Kijken

Before the Flood
Een documentaire met Leonardi DiCaprio als onderzoeker en verteller die de de vreselijke klimaatveranderingen uitlicht. Over hoe we echt NU iets moeten gaan doen, een indrukwekkende docu met een ijzersterke boodschap en einde. Brok in mijn keel bij de afsluitende speech. Ook al “geloof” je niet in klimaatverandering, we kunnen in ieder geval toch altijd beter voor de wereld zorgen, wat is daar überhaupt mis mee?! Ook alle kleine beetjes helpen..

Shawshank Redemption
De film speelt zich af in de Ameriaanse Shawshank gevangenis, waar corrupte bewakers en directie de boel runnen. Andy Dufrense, een bankier, wordt levenslang veroordeeld voor de moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij blijft echt volhouden dat hij onschuldig is. De verteller van het verhaal, Red, raakt gecharmeerd door de enorme slimheid van Andy. Op een dag vraagt Andy aan red of hij een geologenhamer kan regelen, Red levert via zijn maten in de wasserij het hamertje aan Andy. Het contact bloeit op tot een bijzondere vriendschap. Heerlijke film, bijzonder mooi en met verschillende goede boodschappen.

Period. End of Sentence 
Een mini documentaire van zo’n 30 minuten over een maandverband fabriekje die in India wordt geplaatst. Menstruatie is daar nogal een taboe onderwerp, (“menstruatie is een ziekte die alleen vrouwen krijgen toch?”) het fabriekje brengt dus veel bij de inwoners los. Vrouwen krijgen er een baan en dromen verder over de toekomst, zelf geld verdienen en onafhankelijk zijn. Super leuk om te zien!

The World’s Most Extraordinary Homes 
Een Britse documentaire serie’s over een bekroonde architect die de wereld overvliegt om de meest bijzondere huizen op extreme locatie’s te bekijken. Super gaaf en inspirerend!

Girls Incarcerated, young and locked up
Een documentaire serie over een meiden jeugdgevangenis. Hoe zijn deze meiden hier terecht gekomen, hoe is het om in een jeugdgevangenis te leven en op te groeien en hoe brengen ze het er vanaf na hun vrijlating. Een heel interessant verhaal.

 

Lezen

Sneeuwval – Tess Gerritsen

Pathaloog-anatoom MAura Isles gaat na een medisch congres in Wyoming met vrienden skiën. Hun auto komt vast te zitten in de sneew en ze zoeken hun toevlucht in een afgelegen dorp; Kingdom Come. Daar lijkt er iets ergs gebeurd te zijn; in twaalf idientieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel, de auto’s in de garage en hangt overal hetzelfde schilderij. Maar waar zijn de bewoners? Voetstappen verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden..
Onwijs goed en pakkend boek!

Luisteren

De kofferbak moord
In 2017 wordt het lijk van Ralf Meinema in de kofferbak van zijn Mercedes gevonden. Zijn auto bungelt half in het Stieltjeskanaal. De onopgeloste moord houdt Zuidoost-Drenthe nog steeds bezig. Zijn ouders, familie en vrienden willen antwoord op die ene vraag: Waarom moest Ralf, die joviale, vriendelijke jongen, dood? Dit is De kofferbakmoord, een vierdelige podcast over de onopgeloste moord op Ralf. Een bijzondere podcasts.

Op orde
De podcast waarin Marie Lotte en Nydia, de meiden van Damn Honey podcast,  hun leven enigszins op orde proberen te krijgen. Heel grappig over alle dagelijkse struggles.

De Blankenberge Tapes
In 2013 wordt de 27-jarige Hannah Rentmeester vermoord. Haar vriend, Robert Josse, is direct hoofdverdachte, maar hij lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Pas als er een link wordt gelegd met een moordzaak die zich tien jaar eerder afspeelde, vallen de puzzelstukjes langzaam maar zeker op hun plek. Puzzelstukjes die één beeld lijken te vormen, dat van een grauwe kustplaats in België: Blankenberge.

Van Twee kanten
Een hele bijzondere, indrukwekkende podcast. Overleeft een liefde ziekte of vreemdgaan? Corine Koole interviewt twee geliefden over een heftige gebeurtenis in hun relatie. Ze interviewt ze apart van elkaar zodat ze openhartig kunnen praten over hun verlangens, geheimen en strubbelingen binnen hun relatie. Soms voor het eerst hardop uitgesproken.

All time favorites:

Damn, Honey – de podcasts
Het groene hart van.. 

Dat waren mijn favorieten van de afgelopen tijd, zoals je ziet heb ik niet heel erg veel boeken gelezen.. Vooral veel film’s en docu’s onder het sporten en podcasts onder het auto rijden. Volgende keer zal ik ook wat meer favorieten boeken linken, hopelijk 😉

April