Mijn favorieten IIII | Films, podcasts en boeken

boeken podcasts tips

Nu de zomer er aan komt verschijnen er ook beduidend meer boeken op mijn bureau en wordt de podcasts lijst steeds langer. Met een koffie in het zonnetje in de tuin is namelijk wel echt een van mijn favoriete momenten. Helemaal opgaan in het verhaal en ondertussen nog genieten van het weer.  Dus mijn nieuwe films, boeken en podcasts tips!

Lezen

Verdwijn – Tess Gerritssen 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de boekenreeks nooit in goede volgorde heb gelezen, maar ik vind ze allemaal onwijs goed! Verdwijn gaat weer over patholoog-anatoom MAura Isles, dit keer krijgt ze de schrik van haar leven; als ze een lijkenzak openritst opent het lijk de ogen. De nog levende vrouw wordt snel naar het ziekenhuis overgebracht maar dan veranderd wat een dode leek in iets echt dodelijks. Op koelbloedige wijze vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele personen, onder wie een zwangere patiënt: Jane Rizzoli.  Terwijl de uren doortikken, voegt Maura zich bij Jane’s echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean. Alleen Jane, in de val met de gewapende vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie…

The Subtle Art Of Not Giving A Fuck 
Dit boek mocht ik lenen van Eva, een goed boek over hoe we veel te veel geven om de verkeerde dingen. En juist weer te weinig over de meest belangrijke dingen. We denken dat we tegenwoordig allemaal alles maar “verdienen” maar we willen er het liefste zo weinig mogelijk voor hoeven doen. Hoe je meer om de juiste dingen kan geven en je leven daardoor kan veranderen.

Huis in brand – Kamila Shamsie

De eens zo innige band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz wordt zwaar op de proef gesteld als Parvaiz besluit in de voetsporen van hun overleden jihadi-vader te treden en verdwijnt. Dan komt Eamonn, zoon van een machtig politicus, in het leven van de zussen. is Eamonn Aneeka’s ware liefde? Of het middel tot Parvaiz’ bevrijding? Plots is het lot van beide families onlosmakelijk met elkaar verbonden en blijkt hoe verwoestend liefde en loyaliteit kunnen zijn.

Kijken

3Doc  Vleesverlangen
Een documentaire van NPO3 over ons vlees verlangen. Dat we veels te veel vlees eten maar waar komt toch dat verlangen vandaan? We weten eigenlijk allemaal wel dat een (heel) stukje minder vlees eten we gigantische bijdragen aan het milieu. Marijn Frank gaat in deze documentaire uitzoeken waar dit vleesverlangen vandaan komt, opzoek naar schokkende en grappige argumenten om (misschien) van haar verslaving af te komen. Lukt dat ?

Overspel
Echt zo’n heerlijk spannende serie. Waarin van alles uit de hand loopt en zo goed geacteerd wordt. Ik keek hem al eens eerder op tv maar miste geregeld een aflevering dan, dus helemaal top dat die op netflix staat!

Good Girls
Een heerlijke netflix serie over drie moeders die om allemaal eigen persoonlijke redenen, schulden, geen geld voor dochters operatie etc, het criminele circuit in gaan. Lastiger en grappiger dan het lijkt blijven doorgaan in het criminele circuit ondanks de relatie en familie problemen die ontstaan. Seizoen een en twee staan al op netflix dus je kan de serie in een keer doorkijken!

When they see us
Een hele indrukwekkende serie over het waargebeurde verhaal van vijf zwarte jongens die in 1989 ten onrechtte worden vervolgd voor het verkrachten van een witte vrouw in Central Park New York.
Na het uitkomen van de serie eiste een groep zwarte studenten, verenigd in The Black Law Students Association, het ontslag van Elizabeth Lederer, die inmiddels als hoogleraar werkte op de Columbia Law School in New York. Lederer was de officier van justitie ten tijde van de aanklachten. Op 12 juni 2019 maakte ze bekend op te stappen vanwege de aard van de recente publiciteit als gevolg van de Netflix-serie.
Zo’n onwijs triest en treurig verhaal..

Modus
Een thriller die zich afsleept in Zweden. Voormalig FBI-profiler Inger Johanne Vik werd in haar jongere jaren gezien als groot talent en belandde via de Zweedse politie bij de elite van de FBI in Amerika. Na een heftig bestaan besluit ze terug te keren naar Zweden om te werken bij een universiteit en meer van haar dochters te kunnen genieten. Maar wanneer ze met haar dochters te gast is op een bruiloft en haar oudste dochter getuigen is van een brute moord wordt dit rustige leventje verstoord.  Het meisjes worstelt met wat ze gezien heeft en daarom besluit Johanne haar oude beroep weer op te pakken en jacht te maken op de seriemoordenaar.

 

Luisteren

Tante Jos
Echt een heerlijk verhaal! Over Jos Gemmeke die in de illegale pers tijdens de oorlog zat, koerierster was en in Engeland werd opgeleid tot geheim agent. Jos was de oudtante van Mijke van wijn die opgroeide met de verhalen van deze verzetsheldin. Mijke wil van alles weten over de oorlogsverhalen, de dropping in 1945 en de geheime opdracht die Jos kreeg van de Engelse. Maar het geheugen van Jos laat haar behoorlijk in de steek. Na de dood van Jos gaat Mijke opzoek naar de dossiers en rapporten. Maar wat blijkt, een aantal verhalen liggen op papier nogal anders in elkaar dan dat tante Jos vertelde..

Polititia 
Een perfecte podcast voor als je, net zoals ik niet heel erg veel verstand hebt van hoe de politiek nou eigenlijk werkt. In leuke en makkelijke taal wordt er val alles uitgelegd door een vrouw die er eerst ook niet veel van snapte maar voor ons het helemaal is uit gaan zoeken. Super interessant!

Op ons bord
In deze podcast gaat Justin Verkijk langs bij boeren, telers, producenten en andere experts om erachter te komen waar ons eten vandaan komt. Want de termen biologisch, plantaardig, lokaal en vegetarisch horen we nogal eens om ons heen maar wat is nou echt goed eten? Echt een aanrader om een beter beeld te krijgen van hoe deze voedsel industrie werkt en wat we allemaal in onze monden stoppen.

Damn Honey, de aflevering over borsten
Een van mijn favoriete podcasts over vrouwen en het leven in de huidige maatschappij. Over borsten, fietsen in het donker en de rare regels van instagram.

Het groene hart van 
De podcasts die ik op de voet volg, elke aflevering is weer interssant, inspirerend en hoop gevend dat het toch nog goed kan komen. Als we er allemaal aan mee werken uiteraard. Mijn lievelingen van de afgelopen tijd waren de afleveringen met: Jelmer Mommers, Roanne van Voorst, Freke van Nimwegen, en Xander Kotvis.

Dat waren weer mijn films, serie’s, boeken en podcasts tips van de afgelopen tijd! Liefs!