The fifteen favorites of // Danique van MetDanique

Een nieuwe categorie op de blog! The fifteen favorites of .. Een categorie waarin we verschillende bloggers & ‘instagrammers’ naar hun vijftien favorieten vragen. En als schrijfster van mijn blog bijt ik graag het spits af, best spannend natuurlijk maar ook ontzettend leuk! Hier zijn dus mijn vijftien favorieten..

De blogger:

“Ik ben Danique Koldenhof, ben 20 jaar en zit in het afstudeerjaar van de opleiding Kleur-en Interieur adviseur aan het Cibap. Sinds ongeveer 3 maanden heb ik mijn eigen blog ‘MetDanique’ wat ik ontzettend leuk vind om te doen. Op MetDanique deel ik van alles over wat ik leuk vind en wat mij & hopelijk andere inspireert. Wanneer ik afgestudeerd ben wil ik graag mijn eigen Interieur advies & styling bureau.’ 

“I have a crush on the world”

Instagram: MetDanique
Facebook:  MetDanique
Pinterest:   MetDanique

Dit zijn mijn vijftien favorieten:

Lievelingsplek in huis

“Mijn slaapkamer. Het is een grote, lichte ruimte waar ik (als ik het opgeruimd heb natuurlijk) graag ben. Ik word blij van de kleur op mijn muur maar ook heel rustig van al het wit. Al moet ik wel toegeven dat ik stiekem eigenlijk altijd beneden in de woonkamer zit en werk.” 

Moment van de dag
“De ochtend, ik kan heel goed mijn bed uitkomen. Natuurlijk heb ik ook wel eens een mindere dag en wil ik het liefst de hele dag in bed liggen, maar ik vind het een heerlijk gevoel dat je dag zo lang is als je vroeg opgestaan bent. Maar de heerlijke, lange zomeravonden zijn ook zeker favoriet.”

Koffietentje
“Hierendaar in Zwolle, een heel fijn tentje waar ik al heel wat lekkere cappuccino’s op heb.” 

Guilty pleasure 
“Chips en dan het liefst een pittige variant en toastjes met verschillende tapenades en gerookte zalm. Maar eigenlijk vind ik alles wel lekker en wisselen mijn guilty pleasures nogal regelmatig.” 

Droom
“Een rondreis maken door Australië staat hoog op mijn dromen lijstje. Het lijkt mij echt een heel erg mooi land. Scandinavië staat hier ook hoog op. Mijn eigen interieur advies & styling bureau. Oh en nooit meer hoeven sporten en alles kunnen eten wat ik maar wil, maar die is wel heel erg onrealistisch 😉 .” 

Stad
“Hier heb ik niet echt een favoriet, in Nederland vind ik Zwolle een hele fijne stad waar ik door mijn studie alle leuke plekjes heb leren kennen. Maar afgelopen voorjaarsvakantie was ik in Turijn waar ik ook wel een beetje verliefd op ben geworden, net zoals Milaan, Berlijn, Madrid, Barcelona, Londen & nog heel veel steden 😉 “ 

Drankje
“Wijn natuurlijk haha, cappuccino, spa rood met muntsmaak (favoriet sinds mijn stage bij &SUUS) en ‘gewoon’ limonade. Maar eigenlijk drink ik vooral heel veel water.” 

Kleur
“Ik heb geen specifieke favoriete kleur maar ik kies toch opvallend vaak voor iets in het donkergroen (in combinatie met okergeel). Maar ook dit wisselt heel vaak, wel is het me opgevallen dat als ik in mijn interieur een bepaalde kleur gebruik dat ik deze kleur ook vaak ga dragen.”

Gerecht
“Sushi, 100%. Italiaans & Mexicaans, heerlijke tapas en op zijn tijd ook de Hollandse pot. Zoals ik al eerder zei ik vind eigenlijk alles lekker. Tijdens onze rondreis Zuid-Afrika heb ik het aller lekkerst gegeten. Elke avond was het weer iets nieuws, iets bijzonders en ontzettend lekker.” 

Winkel
“Sissy-boy, een winkel waar ik voor zowel interieur als kleding eigenlijk altijd wel kan slagen. Mijn portemonnee vind deze winkel alleen wel iets minder leuk.. Ik ben en blijf toch nog een student hé 😉 ” 

App
“Instagram. Verslaafd.”

Werkplek
“Eigenlijk zit ik altijd aan de grote tafel in de woonkamer. Ik vind het fijn als er wat geroezemoes om mij heen is als ik werk én ik heb er alle ruimte. Maar ik vind het ook heerlijk werken in een leuk koffietentje zoals bijvoorbeeld dus hierendaar.” 

Vakantie land
“Zuid-Afrika, geen twijfel over mogelijk. Geen land waar ik ieder jaar op vakantie ga natuurlijk, maar vorig jaar heb ik hier samen met mijn ouders en zusje drie weken rond gereisd en het was ongelofelijk mooi en indrukwekkend. Eigenlijk bijna niet uit te leggen en bah wat klinkt dat cliché hé, maar het is echt zo. Je moet er zijn geweest om het te begrijpen.
Voor in Europa kies ik toch Kroatië, heerlijk land waar het altijd warm is en de zee blauw, zoals het hoort 😉 ”  

Seizoen
“De zomer, ik ben echt een zomer mens. Ik hou van de zon en het sfeertje wat het met zich mee brengt. Dat het licht is als je opstaat en lekker in het zonnetje ontbijten.  En natuurlijk die heerlijk, lange avonden die we buiten doorbrengen. Sneeuw vind ik ook echt wel heel erg leuk, maar die zoek ik wel gewoon op tijdens de wintersport periode haha.”

Onmisbaar product
“Mijn mobiel, ik zou willen dat het niet zo was maar helaas kan ik écht niet meer zonder.”

Dat waren mijn vijftien favorieten! Heb jij zelf een (lifestyle) onderwerp waar jij van een blogger wel hun favoriet van zou willen weten? Stuur dan een mailtje naar hello@metdanique.nl!

1 Comment
  • Danique Koldenhof

    07/05/2017 at 5:09 pm

    Wat lief, Dankjewel! 🙂