The Fifteen favorites of // Linda van (Th)atHomePage

The fifteen favorites of  .. Een categorie waarin we verschillende bloggers & ‘instagrammers’ naar hun vijftien favorieten vragen. Vorige keer kon je hier Angelina lezen en vandaag verteld Linda haar vijftien favorieten!
“Ik ben Linda Hummel, 32 jaar en ik woon met mijn man en onze dochter van vier nabij Amsterdam in een jaren ’30 huis dat we aan het opknappen zijn. Ik schrijf over interieur, kids & lifestyle op mijn blog (th)athompage.
Ik heb altijd al een passie gehad voor het geschreven woord. Tijdens mijn rechtenstudie in Groningen schreef ik voor het juridisch magazine van de faculteitsvereniging en werd hier later hoofdredacteur van. Ook zat ik in een commissie dat een boek publiceerde over het honderdjarig bestaan van de faculteitsvereniging en ook mijn scriptie werd als boek gepubliceerd.
Na mijn rechtenstudie verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik ging werken als advocaat. Helaas moest ik mijn baan opgeven toen ik bij de bevalling van onze dochter zenuwletsel opliep. Omdat ik maar kort aaneen kan zitten, bleek een kantoorfunctie niet langer voor mij weggelegd. Staan en lopen kan ik wel, maar beperkt in duur en daarom breng ik mijn dagen grotendeels (liggend) thuis door.
Naast het contact met de buitenwereld (waar mijn Instagram gelukkig een goed surrogaat voor is) miste ik het schrijven – mijn dagelijkse bezigheid als advocaat – het meest. Na eerst een tijdje een aantal gastblogs te hebben geschreven, ben ik onlangs met (th)athomepage aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven begonnen. Omdat ik door mijn fysieke beperking veelal thuis ben, is mijn blog letterlijk een at homepage waarop ik hoop te inspireren met blogs over alles wat mijzelf bezig houdt. Van behang tot boekenkast, van Nijntje tot Netflix!”

Lievelingsplek in huis
“De benedenverdieping. Dat is namelijk de enige verdieping die enigszins af is! We hebben veel aan het huis moeten doen, waaronder allerlei “onzichtbare” dingen zoals houtwormbestrijding en het vervangen van balken onder de vloer wegens schimmel. In dat soort onderhoud is veel tijd en geld gaan zitten en daarom zijn we na 2,5 jaar nog altijd niet toegekomen aan de andere verdiepingen. Maar, het mooiste aan de benedenverdieping zat al in het huis. Dat zijn wat mij betreft namelijk de authentieke glas-in-lood ramen.”

Moment van de dag
“Ik kan echt genieten van het moment dat ik de shutters in de erker sluit. Of dat nou om 17:00 uur ‘s middags is als het donker wordt in de winter of om 23:00 uur ‘s avonds in de zomer, het voelt altijd knus om dat te doen! En ook al waren ze onwijs duur en was dat geld eigenlijk bedoeld voor een fatsoenlijke badkamer (die er dus nog steeds niet is..), ze waren dankzij dit dagelijkse geluksmoment toch echt iedere cent waard!”

Vakantieland
“Amerika! Ik zou echt dolgraag een roadtrip door de VS willen maken. Al die prachtige National Parks! Helaas kan ik zo’n lange vlucht niet meer maken, omdat ik niet (lang genoeg) kan zitten en liggend in business class een beetje buiten ons budget ligt. Als we ooit de loterij winnen, zit ik (of eigenlijk lig ik 😉) de dag erop in een privé-vliegtuig naar Las Vegas om vanuit daar al die mooie Canyons te bezoeken!”

 Lunch spot
“Ik eet eigenlijk zelden buiten de deur, omdat ik het zitten anders alleen maar “aan het volhouden” ben en dat niet echt ontspannend is. Als dat ooit wat makkelijker gaat, zou ik graag Pluk Amsterdam bezoeken. Een toffe lunchroom en conceptstore in De 9 Straatjes.”

 Gerecht / Baksel
“Oeh lastig, ik hou van eten dus ik heb best wel wat favorieten! Om zelf te maken denk ik hartige taart met prei en zalm. Vooral omdat het een leuk gerecht is om samen met de kleine te maken. En om te bestellen is sushi mijn favoriet. Daar ben ik echt dol op! Oh en als snackje bij de borrel: olijven, nacho’s en stokbrood met zongedroogde tomatentapenade. Yum!”
(Th)atHomePage

Stylingproduct
“In huis is een mooi plaid in een accentkleur echt onmisbaar. Als je eenheid op je Insta-foto’s wilt creëren, kan je dat heel gemakkelijk doen met een plaid dat je in de verschillende ruimtes telkens op een ander manier drapeert.”

Guilty pleasure
“In de zomer: raketjes! Daar kan ik er echt wel 5 van op een dag eten als het heet is.. Beste ijsje ever! In de winter: taaitaai. Maar alleen die van Bolletje! Die is zoveel lekkerder dan andere merken. Daar eet ik me ieder jaar weer helemaal misselijk in.. Gelukkig zijn ze maar een beperkte periode verkrijgbaar! 😅

 App
“Oei oei, nu moet ik gaan kiezen tussen Instagram en Netflix! Ik ben echt een Netflix addict, maar zonder Insta en alle leuke contacten daar zou ik ook niet meer kunnen! Dus dan kies ik toch maar voor Instagram en alle lieve mensen daar!”

 Werkplekje
“Liggend op onze Rodeo bank van Bepurehome! Ik heb sinds kort een MacBook die slechts 0,9 kilo weegt, dus daarmee kan ik makkelijk liggend typen.”

Kleur
“Onze basiskleur in huis is wit. Ik denk niet dat wij onze muren ooit een (heftige) kleur zouden geven. Ik maak liever gebruik van accentkleuren in de accessoires. Zoals mintgroen! Dat is absoluut mijn lievelingskleur.”

(Th)atHomePage

Seizoen
“De zomer! Alles is beter met een beetje zon! In ons gezin zijn we allemaal in de zomer jarig én we zijn deze zomer in juni getrouwd. Zie ook mijn blog over onze bruiloft styling!”

Stad
“New York. Ik heb er stage gelopen en zat toen in een studio in zo’n typisch Amerikaans appartement building met doorman vlakbij Central Park. Het dakterras was echt geweldig. Dat uitzicht! Zucht, memories..”

Onmisbaar product
“Babydoekjes. Die dingen zijn echt geweldig. Onze dochter is allang zindelijk, maar ik koop ze nog steeds voor het huishouden. Ik maak er de binnenkant van de wasmachine/droger mee schoon (ze nemen al dat stof zo hoppa mee!) en ze zijn ook geweldig tegen make-up vlekken (tip voor als je ooit gaat trouwen en vlekken in je witte jurk krijgt!).”

Eigen favoriet
“Ik ben dol op de producten van Mijn Stijl. Ze zien er prachtig uit en ruiken heerlijk! Vooral de Cotton geur is mijn favoriet. Ze zijn alleen wel best prijzig en daarom vul ik mijn handzeep en afwasmiddel flesjes stiekem aan met goedkope Appie-zeep totdat ik weer eens zo’n mooie fles krijg!”

(Th)atHomePage