Uitwaaien aan het strand in Domburg

weekendje uitwaaien domburg
Met de haren nog wild van de wind ben ik net terug van drie heerlijke daagjes aan het strand. Samen met Beate reisde ik afgelopen dinsdag af naar Domburg waar we verbleven in een heerlijk appartementje en heel veel strandwandelingen maakte. 

Al een tijdje stond een dagje of het liefst meerdere daagjes strand op onze ideeën lijst. Wat we deze week dan eindelijk gingen doen; heerlijk uitwaaien op het strand van Domburg. We hadden een appartementje bij hotel Bommeljé gehuurd, echt een heerlijke ruime kamer met een mooie badkamer en zelfs een balkonnetje. Nou was het iets te fris om op het balkon te zitten maar s’ochtends even door de buurt gluren kon er ook heerlijk! Dinsdagochtend begonnen we onze mini-vakantie met een worteltaartje en (uiteraard) een Zeeuwse Bolus bij de BierenMelk Salon. Een heerlijk plekje waar we in die drie dagen vaste klant werden met een vast recept. Een cappuccino met havermelk en een latte macchiato stonden bijna al klaar voor we überhaupt goed en wel binnen waren, heerlijke plek dus!

Koffietentje Domburg    uitwaaien domburg

Het weer had ook echt niet mooier kunnen zijn zo half februari. Dinsdag en Woensdag hebben we zelfs (oke, wel achter die lelijke glazen windschermen) zonder jas van de zon genoten! We wandelde dinsdag uren over het strand en dronken s’middags gezellig nog een koffietje in de salon met mijn ouders die ons naar Domburg gebracht hadden. Ook zij gingen een dagje uitwaaien op het strand van Domburg. Uiteraard werden ook de winkeltjes even bezocht, genoten we van ons eerste ijsje van het jaar en sloten we de eerste dag af bij de Mexicaan. We creëerde onze eigen tapas door allemaal kleine voor- en bijgerechtjes te bestellen, zo gezellig! De stappenteller gaf voor die dag 15,5 kilometer aan dus plofte we heerlijk, na een kleine avond wandeling over het strand, op de bank in ons appartementje.

zon domburg   Uitwaaien strand Domburg

Woensdag begon met een heerlijke pannenkoeken ontbijt wederom bij de salon. We wilden wel alle andere eet plekjes ook uittesten maar deze plek was gewoon té gezellig. Toen stond ons volgende avontuur op klaar; de tandem. Het verbaasde bijna hoe soepeltjes we dat eigenlijk samen deden en fietsen die dag dan ook heerlijk van Domburg via Zoutelande naar Vlissingen wat ons een ritje van 40 kilometer opleverde. We dronken koffietjes zonder jas, wandelde door de branding, kletsen uren, brachten elk leuk winkeltje een bezoekje en fietste tegen de wind in verder. Vlissingen was ik nog nooit geweest en zo in de ‘winter’ was echt heerlijk rustig wat mooie plaatjes opleverde.

Dagje Vlissingen   Domburg

De terugweg ging (gelukkig) een stuk gemakkelijker met de wind in de rug en een fijne zonsondergang die we voorbij fietste. Uiteraard stopte we hier nog even voor zodat we deze konden vast leggen en besloten dat we toen ook wel een koffie pauze hadden verdiend. Het laatste stukje naar huis was misschien wel door de nét iets te harde zadels het zwaarst. Blij zette we dan ook de tandem op slot en plofte we heerlijk in ons appartementje neer. Met lekker hapjes en uren kletsen vloog zo ook de tweede avond alweer voorbij.

weekendje domburg

De laatste dag, toch altijd jammer als deze alweer aangebroken is. We ontbeten wederom in ons favoriete tentje en wandelde weer zo’n 10 kilometer over het strand. Echt, we hebben in ieder geval genoeg beweging gehad deze week. De terugweg naar huis zou zo’n 5 uur durende bus+trein+auto ritje worden dus maakte van onze lunch een dinertje. Met verschillende, onwijs lekkere hapjes bij Strand60 sloten we onze paar daagjes aan strand af. We glipte nog gauw een paar leuke winkeltjes in, een paar cadeautjes werden nog even afgerekend en toen kon de terug reis naar huis (helaas) beginnen. Dat was het alweer, onze daagjes uitwaaien aan het strand van Domburg zitten er alweer op. Maar wat heb ik genoten!

De foto’s in deze blog zijn gemaakt door Beate van BeetjeHome. 

domburg strand  Uitwaaien Strand domburg