Interieuradvies Hegelsom

Interieuradvies Hegelsom – benedenverdieping

Voor dit interieuradvies Hegelsom werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor bijna de gehele woning. De bewoners kochten dit nieuwbouwhuis en wilde het graag in een keer goed inrichten. MetDanique begeleidde het gezin door alle nieuwbouw keuzes en vragen heen en creëerde samen een echt, warm en kleurrijk familiehuis.

De hal

De hal wordt een echte binnenkomer! Met een terrazzo vloer, houten trap en een knus nisje voor de kapstok geeft de hal direct een fijne sfeer. Onder de trap ontwierp ik een maatwerk kast voor opbergruimtes en een gemakkelijk plekje voor de dagelijkse schoenen. Door de glazen deur krijgen we direct een mooi uitzicht op de ronde eettafel en de tuin aan de achterkant van de woning in Hegelsom.

Keuken en eethoek

Vanuit de bouw was de keuken erg in een hoekje weggestopt en de klanten zagen dit graag anders maar wisten zelf niet hoe. Door 5-6 verschillende indelingen voor het keukenontwerp te schetsen konden we echt kijken welke opstelling het beste bij de wensen van het gezin aansloot. We creëerde een grote keuken langs de achterwand en een schiereiland die om de gangmuur heen geplaatst wordt. Hiermee betrekken we de keuken wat meer bij de rest van de woning.  In het nisje bij het raam aan de voorkant creëerde we een maatwerkbankje met eettafel. Een fijne eethoek om te kunnen ontbijten en gezellig dichtbij de keuken te eten.  Een van de wensen was een grote eettafel. Deze plaatste we in het midden van de woning, centraal en met mooi uitzicht naar buiten.

Woonkamer

In de woonkamer hebben gekozen voor een fijne, grote hoekbank waar het gezin gezellig op kan relaxen. In de hoek staat een fijne brede fauteuil waarmee we een heerlijk (voor)lees hoekje creëren.

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Hegelsom nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Epe - kleurrijke woning

Interieuradvies Epe – kleurrijke woning (1) woon,-, eet en speelkamer

Interieuradvies Epe – een kleurrijke woning vol met bijzondere, gedurfde keuzes

Voor dit Interieuradvies Epe – kleurrijke woning werd MetDanique gevraagd om een kleurrijk, gedurfd en bijzonder ontwerp te maken voor de gehele woning. We gingen aan de slag om van het huidige huis een originele, kleurrijk familie huis te maken. Danique werd gevraagd voor de woon,- en eetkamer inclusief speelkamer voor de kinderen, een keukenontwerp, de hal met het toilet, werk/logeer kamer en boven de masterbedroom te ontwerpen. In deze post lees je alles over de woon gedeeltes inclusief de binnenkomst via de hal.

 

De hal

Van de hal hebben we een echte, opvallende binnenkomer gemaakt. Op de wand waar je bij binnenkomst tegen aan loopt zit een groen jungle behang. De kleuren uit dit behang trekken we middels color blocking door in de hal. De lange wand heb ik schuin in twee delen opgedeeld en een vrolijke geel kleur gegeven. De maatwerk kast biedt voldoende opbergruimte voor sjaals etc en een kapstok voor vooral de gasten van de bewoners. Ook in het toilet laten we de kleuren terug komen. Een paneelbehang met een vrolijk, gekleurde vis plaatsen we boven een half hoog muurtje van gele wandtegels.

 

Het keuken ontwerp en de woon,- eetkamer

Om gelijk maar het opvallendste en meest originele van dit interieur benoemen; ja dat is inderdaad een roze plafond. Na meerdere brainstorm sessie’s kwamen we op een roze plafond uit in combinatie met een diepe donkerblauw tint. De huidige meubel stukken van de bewoners kregen ook in hun nieuwe woning een plekje. Omdat de woning nogal lang is creëerde we met een tussenwandje van houten latjes een afscheiding die de woon,- en eetkamer een knusse sfeer geven. De roze kleur liet ik ook terug komen op de schouw en uiteraard in accessoires. Het donkerblauw behang verbind de woonkamer met de keuken. De keuken wordt namelijk een diepe, donkerblauw kleur, waarvan we het eiland deels laten uitsteken de woonruimte in zodat deze eyecather vanaf alle kanten zichtbaar is.

De keuken werd een donkerblauwe, greeploze keuken met een goud/marmeren blad met kookeiland. Ik ontwierp een kastenwand met nis zodat er extra werkblad ruimte ontstond en ruimte voor o.a. het koffiezet apparaat. De zijkant van de keuken zou gedeeltelijk in de woonkamer te zien zijn, vandaar dat ik hier speelse vakken creëerde met Amerikaans notenhout zodat er een inbouwkast idee ontstond. Aan het kookeiland maakte ik ook ruimte om aan het barretje fijn een kopje koffie te kunnen drinken en liet ook hier het Amerikaans notenhout terug komen doormiddel van latjes.

 

De speelkamer

De kinderen krijgen een fijn speelplekje in de ensuite kamer. De schuifdeuren kregen een gele kleur net als de achterwand. Zodat vanuit de woonkamer dit een geheel lijkt. Een fijn plekje om te kunnen tekenen en chillen aan de linkerkant en een klimrek aan de rechterwand.

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Epe – kleurrijke woning nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Zutphen

Interieuradvies Zutphen

Voor een interieuradvies in Zutphen mochten we een ontwerp maken voor de gehele benedenverdieping en de master bedroom. De woonwens was een eclectisch interieur die perfect aansloot bij hun als gezin. Een levendig gezien waarin veel muziek werd gespeeld, de kinderen een fijn plekje hebben om te spelen en een knipoog in het interieur naar hun bijzondere reizen.

 

De hal & toilet

Om de bij binnenkomst van de woning al direct een mooie eyecather te hebben kozen we voor een gekleurde tegelvloer. De kleuren uit deze tegel komen ook terug in alle andere ruimtes van de woning zodat we een eenheid tussen de ruimtes creëren. In het nis

 

Woon,- en eetkamer

In de woonkamer plaatste we een ruime bank in een warme kleurtint. Een plek voor het hele gezin om heerlijk te kunnen ontspannen maar ook om er gasten te ontvangen. In de muur van de gang zit aan de woonkamer kant een verspringing, om hier zo volledig mogelijk gebruik van te maken van de ruimte ontwierpen we hier een maatwerk kast in. De kast sluiten we af met een schuifdeur met latjes zodat de tv hierachter niet altijd zichtbaar is. Op het andere gedeelte van de muur plaatste we een print behang. Door de schuifdeur kunnen de bewoners ook zelf de sfeer bepalen en is het drukke behangetje niet altijd zichtbaar! Om de piano wat meer onderdeel van de woonkamer te maken, ontwierpen we hierom heen een maatwerk kast met houten planken. Een perfecte plek voor de favoriete boeken en souvenirs van de bewoners!

De Chinese kast die de bewoners al in bezit hadden kreeg een roze tint om meer in het interieur te laten blenden. In de eetkamer kozen we voor een ronde tafel die de rechthoekige ruimte op een speelse manier opbreekt. In de uitbouw kozen we voor dezelfde vloertegel als in de gang zodat ook hierin eenheid en rust ontstaat, ondanks we voor een wat drukkere tegel gaan! We creëerde hier een heerlijk zitje om met een kopje koffie over de tuin te kijken en een ruimte plek voor de twee kinderen om te kunnen spelen.

 

Keuken make-over

Een van de belangrijkste woonwensen van de bewoners was ook een nieuwe keuken. De basis was al gekozen, het zou een keuken met een schiereiland worden. Wij mochten een ontwerp maken wat betreft de kleuren, materialen en details zoals wandtegels en handgrepen. We kozen voor een grijs groene keuken zodat de basis een warme sfeer uitstraalt. Het tegeltje op de achterwand geeft een speelse sfeer en heeft direct een praktische taak; zo is de achterwand gemakkelijk schoon te maken.

 

Master bedroom

De slaapkamer toverde we om tot een heerlijke, sfeervolle ruimte. Met het bed gericht op de ramen die een prachtig uitzicht naar de tuin bieden. De kasten plaatste we zo dat we middels een extra zitje een echte kleedruimte ontwierpen. Ook in de kamer laten we dezelfde kleurtinten terug komen en kiezen we weer voor natuurlijke materialen zoals hout, rotan en linnen.

 

VOOR MEER INFO & INSPIRATIE:

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Zutphen nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies

Interieuradvies Ijmuiden | gehele jaren ’30 woning

Voor dit interieuradvies in Ijmuiden werd MetDanique gevraagd om een interieurontwerp te maken voor de gehele woning. De nieuwe bewoonster wilde namelijk graag een sfeervolle, knusse woning met hier en daar een stoere tint. Een eclectische stijl waarin we een mooie mix maken tussen kleuren, patronen en materialen.

 

Woon + eetkamer

Omdat de woonwens een knusse, sfeervolle ruimte was koos ik beneden voor donkere kleuren in de basis. Zoals de donker houten eettafel, het behang erachter en krijgt een biedermeier kast een make-over in Farrow and Ball kleuren. In de zithoek koos ik dan juist weer voor wat lichtere kleuren en bracht hier een stoerdere groen tint in toe. Om de zithoek wat meer af te bakenen koos ik voor een rond gevormde stoel, zo blijft de looproute van de gang naar de eetkamer ruim en geven we de ruimte een stoerdere tint met de donkergroene stof. De kast tegenover de eethoek biedt zowel styling en opbergmogelijkheden en vormt samen met de rotan lamp en planten een gezellig hoekje. Om de donkere materialen en kleuren terug te laten komen in de woning koos ik ook voor donkere houten jaloezieën en terracotta kleurige gordijnen. Zo verbinden alle kleuren en materialen zich met elkaar wat voor rust en eenheid zorgt.

 

De keuken

De keuken kreeg een kleine make-over. De creme kleurige frontjes kregen in het ontwerp een groen kleur zodat deze mooi aansluit met de groene elementen uit de woon,- en eetkamer. Zo betrekken we de verschillende ruimtes met elkaar zodat ook de keuken echt bij de leefruimtes beneden hoort. Met wat accessoires maakte we de keuken af tot een luxe, sfeervolle ruimte.

 

De slaapkamers

Ook mocht ik boven de drie slaapkamers voorzien van een interieurontwerp. In de master bedroom koos ik voor donkere tinten met een romantisch behangetje. De natuurlijke materialen zoals rotan, katoen en linnen werden ook in deze slaapkamer weer gebruikt. Voor de kledingkast koos ik voor een wit model, veranderde de handgreepjes in gouden, zodat de kast een frisse tegenhanger wordt. In de meiden slaapkamer was een grote wens: posters van Harry Style en een plekje voor de LP. Deze verzamelde ik in het midden van de kamer en schilderde hier een ronde boog om heen. Zo creëren we een echt knus hoekje voor haar persoonlijke spulletjes. Het houten bed plaatste we onder het raam en creëerde ik met dezelfde kleurtint als de boog hier een knus nisje. Waarin ze zich heerlijk weg kan trekken! De slaapkamer van de jongen is een vrij kleine ruimte en hier moet natuurlijk ook lekker gespeeld kunnen worden. Een maatwerk bed met daaronder een speelruimte werd de oplossing! Met een dieren thema kozen we voor een groen, dino behang en natuurlijke materialen.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Ijmuiden nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Epe

Interieuradvies Epe

Voor dit interieuradvies in Epe werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor deze mooie in Rietveld-stijl gebouwde woning. De eetkamer lag op het hoogste niveau, met een zwevende trap kom je terecht in de grote woonkamer die weer via een trap leidde naar de benedenwoonkamer. De woonwens van de bewoners was voornamelijk een warm, sfeervol interieur met een inrichting die aansluit bij de bouw van het huis. Vanwege een strakke planning begonnen we eerst met het kleurenplan waar de bewoners mee aan de slag konden. Een kleurenplan met warme en zachte aarde tinten.

De grote, boven woonkamer functioneert als echte familie kamer, met een indrukwekkende schouw als het middelpunt. Om hoogte van de muren in de bovenwoonkamer extra te benadrukken koos ik ervoor om het bovenste gedeelte van de muur een donker rode aarde tint te geven. De rest van de muur kreeg een zachtere roze tint zodat de overgang op een rustige, ton-sur-ton manier ontstond.

In de beneden woonkamer, waar de tv en een werkplekje een plekje moesten krijgen kozen we voor wat meer donkere tinten. De twee banken kregen een koningsblauwe tint die in combinatie met het geel in de details een kleine ode aan Rietveld zijn. Het werkplekje werd een maatwerk kast die ook direct opbergruimte biedt.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Epe nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!