Interieuradvies Apeldoorn - karakteristieke herenhuis

Interieuradvies Apeldoorn – karakteristieke herenhuis

Voor dit Interieuradvies Apeldoorn – karakteristieke herenhuis werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor deze prachtige woning. De bewoners wilde graag alle oude details de eyecathers van de woning laten zijn en hier een passend interieur bij cre√ęren. Zo ontzettend leuk! In onze kennismaking spraken we over de allereerste bewoner van het huis, wat een oude schilder bleek te zijn. En ze scoorde zelfs een oud kunstwerk van de beste man. De eerste bewoner hangt dus ook weer terug in het interieur, zo leuk om oude en nieuwe verhalen samen te brengen!

 

De woonkamer

De kleuren in de woning hadden bewoners zelf al met zorg samengesteld dus deze bleven. Ik ontwierp een ensuite kast in de originele oude stijl en gaf het een warme, diepe groen tint. Boven de piano verzamelde we mooie oude kunstwerken die van dit gedeelte een erg knus hoekje maakte. In de woonkamer plaatste we een gezellige erkerbankje, werderom weer met paneeldeuren. Een 4-zits lichte bank biedt heerlijke zitplekken voor het gezin om te kunnen ontspannen en tv te kijken. Achter de bank staat, om de leegte hier wat op te vangen een vintage dressoir. Een ovale eettafel zorgt voor een zachte doorloop naar de serre.

 

De serre

Van de tuin serre wilde de bewoners graag een heerlijke lees en relax plek maken. Met twee luchtige fauteuils biedt de plek een fantastische uitzicht op de tuin. Ik ontwierp een maatwerk kastje waarin een wijnkoeler verwerkt zit en er ruimte is voor een koffie apparaatje.

 

De werkkamer

In de werkkamer was de wens een grote maatwerkkast voor veel opbergruimte. En het liefste natuurlijk ook een fijne plek om te werken en oh de kast moest ook niet al te massief aanvoelen ūüôā Een kast met speelse open vakken, paneeldeurtjes en een fijne werkplek voor het raam combineerde de woonwensen van de bewoners samen.

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Apeldoorn Рkarakteristieke herenhuis nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Apeldoorn

Interieuradvies Apeldoorn

Voor dit interieuradvies in Apeldoorn werd MetDanique gevraagd om mee te denken voor een nieuwe, bijzondere woning. De aanstaande bewoners wilde van hun nieuwe huis een luxe, moderne woning maken met mooie eyecathers. De woning heeft van zichzelf al bijzondere hoogtes en vormen waar we in het ontwerp op hebben ingespeeld.

 

Gang

Bij binnenkomst in de hal hebben we in het ontwerp vooral de nadruk op de bijzondere hoogte gelegd. Met mooie design hanglampen die vanaf het plafond naar beneden komen en een bijzondere hoek verlichting waarmee we de gehele lengte van de muren verlichten. Ook in de trapleuning plaatsen we verlichting, strakke lijnen zijn in dit ontwerp echt het concept. Via de op maat gemaakte stalen deuren komen we in de woonkamer uit.

 

Woon,- en eetkamer

In de woonkamer staat een modulaire bank en een fauteuil die samen de zithoek vormen. Deze is gericht op een grote maatwerk kast waar o.a. de tv in verwerkt is. Op de lange wand hebben we een zilvergrijs patroon behang geplaatst die door loopt naar de keuken. Zodat we tussen deze twee ruimtes, ondanks dat deze een keer onderbroken wordt, een eenheid cre√ęren. Het stukje tussen de woon,- en eetkamer hebben we in het ontwerp opgebroken en een echte eyecahter gemaakt. Door houten latjes helemaal rondom te plaatsen en ook de deur die hier zit ermee te beplakken ontstaat er een soort toogje. Een van de houten latjes hebben we vervangen voor een wandspot die dit hoekje mooi uitligt. In de keuken hangt boven het eiland een lamp met mooie strakke lijnen en ook hier laten we de houten latjes terug komen. Dit zorgt voor een rustig geheel. In de eethoek hebben we gekozen voor een maatwerk bankje met een ronde eettafel. Doordat er hier veel licht binnen valt maken we der ruimte extra knus door gebruik te maken van donker behang. De spotjes door de gehele woning zorgen ervoor dat de bewoners kunnen blijven spelen met het licht. Zo ontstaan er elke keer een andere sfeer, dus een iets ander interieur!

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Apeldoorn nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

Interieuradvies jaren ’30 woning Vaassen

De aanstaande bewoners van dit mooie jaren ’30 woning in Vaassen hadden MetDanique gevraagd voor een interieuradvies. Aangezien zij graag een interieur willen die goed bij hun wensen en hun gezin aansluit en eenheid uitstraalde. Maar ook een interieur waar zij misschien zelf niet zo gauw op gekomen waren. Een sfeervolle, warme woning met een landelijke touch was de wens voor het nieuwe interieur!READ MORE