Interieuradvies Ens | Een natuurlijk en sfeervol interieur

Voor dit interieuradvies in Ens werd MetDanique gevraagd om mee te denken met de inrichting van een nieuwbouw woning. De aanstaande bewoners hadden al zelf het een en ander aan meubels aangeschaft maar twijfelde nu toch wel over de indeling. Daarbij kwam dan ook direct de keuzes voor kleuren, materialen en verlichting bij kijken wat nog niet uitgekozen was. De woonwens voor de nieuwe woning was een warme, gezellig interieur. Waarbij er meerdere zitplekjes zijn, de piano een mooi plekje in de woning kreeg en de grote leefkeuken een aantrekkelijke plek was om heerlijk te borrelen en etentjes te geven.

 

Woonkamer

Om de woonkamer een natuurlijke en warme sfeer te geven koos ik voor een behang met bladeren print. In verschillende beige tinten zodat het behang toch ook blend met de rest van het interieur. Omdat de bewoners niet perse rondom de tv wilde zitten, maar deze uiteraard wel gebruikte, ontwierp ik een maatwerk tv meubel. Hierbij creerde ik aan de linkerkant een extra zitje, hield een vak open voor een luchtige sfeer en ruimte om de tv spullen op te bergen. Door een maatwerk zitkussen in het hoekje te plaatsen ontstaat er de mogelijkheid om in een ‘rondje’ met elkaar in de woonkamer te zitten. Ook een heerlijke plek om s’ochtends in het zonnetje het eerste kopje koffie te drinken! Achter de bank werd de piano tegen een akoestisch wandpaneel van houten latjes geplaatst. Zo komt deze extra mooi tot zijn recht, creëerde we hier direct een knus hoekje mee en verbeteren we direct de akoestiek in de woning. Tegenover de gangdeur plaatste we het huidige dressoir van de bewoners. Zodat zij hier een mooi, persoonlijk kunst hoekje kunnen creëren. De lange wand krijgt een zachte zandtint die ook in de eetkamer terug komt.

 

De leefkeuken

Voor in de leefkeuken koos ik voor een ovale eettafel die wat breekt met alle rechthoekige vormen in deze ruimte. Om de ruimte een speelse touch te geven kreeg de bovenkant van de muur een warmere kleur. Met de grote IXXI en het plantenrek boven het kookeiland geven we een speelse knipoog naar het buiten leven waar de bewoners van houden. In het nisje van de keuken koos ik voor een donkergroen tegeltje, zodat het donkergroen van de loveseat nog een keer in de eetkamer terug komt. Dit geeft namelijk een gevoel van eenheid door de ruimte.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Ens nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!