Interieuradvies karakteristieke woning Epe

Interieuradvies karakteristieke woning Epe

Voor dit Interieuradvies karakteristieke woning Epe werd MetDanique gevraagd om een interieuradvies te maken voor de benedenverdieping. De bewoners waren opzoek naar een meer warmere sfeer en wat meer kleur in de woning. Een aantal onderdelen zoals de eettafel en het zitje bij de grote ruimen waren vaste onderdelen die zij graag terug zagen in het interieuradvies. Tijdens de tussenoplevering zochten we naar een nieuwe, speelse indeling waardoor de ensuite kast meer tot zijn recht zou komen.

Een gedeelte van de ensuite kast werd verwijderd om meer ruimte te krijgen in de woonkamer. We kozen voor een modulaire bank zodat de bewoners meer rondom de houtkachel kunnen zitten. De lange muur die twee zithoeken in de woonkamer met elkaar verbind kreeg een warme terracotta kleur. En de muur achter de bank een warme aarde tint. Hierdoor komt de lichte stof van de bank meer naar voren waardoor de ruimte optisch wat groter voelt. Aan de eettafel staan een mix aan eetkamerstoelen die de eetkamer een speelse touch geven. De metalen kasten geven de woonkamer en hal een stoere touch die warm naar voren komen tegen de zachte muurtint.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies karakteristieke woning Epe nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Epe

Interieuradvies Epe

Voor dit interieuradvies in Epe werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor deze mooie in Rietveld-stijl gebouwde woning. De eetkamer lag op het hoogste niveau, met een zwevende trap kom je terecht in de grote woonkamer die weer via een trap leidde naar de benedenwoonkamer. De woonwens van de bewoners was voornamelijk een warm, sfeervol interieur met een inrichting die aansluit bij de bouw van het huis. Vanwege een strakke planning begonnen we eerst met het kleurenplan waar de bewoners mee aan de slag konden. Een kleurenplan met warme en zachte aarde tinten.

De grote, boven woonkamer functioneert als echte familie kamer, met een indrukwekkende schouw als het middelpunt. Om hoogte van de muren in de bovenwoonkamer extra te benadrukken koos ik ervoor om het bovenste gedeelte van de muur een donker rode aarde tint te geven. De rest van de muur kreeg een zachtere roze tint zodat de overgang op een rustige, ton-sur-ton manier ontstond.

In de beneden woonkamer, waar de tv en een werkplekje een plekje moesten krijgen kozen we voor wat meer donkere tinten. De twee banken kregen een koningsblauwe tint die in combinatie met het geel in de details een kleine ode aan Rietveld zijn. Het werkplekje werd een maatwerk kast die ook direct opbergruimte biedt.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Epe nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!