Interieuradvies Ridderkerk

Interieuradvies Ridderkerk

Voor dit interieuradvies in Ridderkerk werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de gehele benedenverdieping. De aanstaande bewoners wilde namelijk een warme, sfeervol interieur met een Mediterraans tintje. De huidige haard bleef in de ruimte staan en de bewoners wilde graag een leuke originele indeling hebben.

 

Woon,- en eetkamer

 

Met een modulaire bank creëren we in de woonkamer meerdere zitjes plekjes die gericht zijn op alle hoeken van de woonkamer. De haard laten we extra mooi uitspringen door hierachter te werken met een leuk, handgemaakt wandtegeltje. Een grote ronde relax fauteuil plaatsen we halverwege de ruimte die nu op buiten gericht staat maar ook makkelijk bij de woonkamer betrokken kan worden. Een half hoge kast en een dressoir zorgt voor een opbergmogelijkheden en een fijn hoekje voor boeken en de radio. Het webbing in de zwarte kasten geeft een luchtig gevoel tegenover het contrasterende zwarte hout. Alle lampen in de woning zijn uitgezocht op verschillend, bijzonder materiaal om hiermee elke keer een uniek item in huis te plaatsen. Ook van de eethoek maken we een knusse zitplek. Het plafond krijgt een donkere tint die we iets naar beneden trekken door iets van de muur mee te nemen. Hierdoor komt optisch gezien het plafond naar beneden wat echt een knus gevoel. Het maatwerk bankje krijgt dezelfde kleur en maken we aan de zijkant open zodat er een speelse vak ontstaat voor bijvoorbeeld boeken etc.

 

Keuken

De keuken laten de bewoners wrappen en om ook hier een fijne sfeer te creeeren plaatste ik een wit, mat metro tegeltje achter de wand met daarboven op een notenhouten plank. Een fijne plek voor mooie keramieke kopjes en accessoires. Twee wandlampen zorgen voor voldoende werkverlichting. De muren krijgen net als de rest van de woning een warme terra tint.

 

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Ridderkerk nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!