Interieuradvies Zwolle

Interieuradvies Zwolle – benedenverdieping

Voor dit interieuradvies in Zwolle werd MetDanique gevraagd om voor de benedenverdieping en zolder een interieuradvies te ontwerpen. (Interieuradvies Zwolle zolder ontwerp kan je hier bekijken) De bewoners wilde beneden graag eens wat anders, meubels mochten vervangen worden en de muren konden ook wel een ander kleurtje gebruiken. De voornaamste woonwens was een rustige maar warme en sfeervolle woonkamer met een fijne hoekbank. De bewoners zaten graag in het stukje uitbouw dus de huidige indeling, bleef na het inzien van meerdere mogelijkheden toch de favoriet.

 

Omdat het belangrijk voor de bewoners was dat het interieur een fijne rustige basis voor het gezin is koos ik voor zachte zandtinten. Aangevuld met een klein beetje warme roze tinten en hier en daar zwarte accessoires voor een stoere touch. Omdat de tv naast de eetkamer tafel hangt en er op deze wand niet veel ruimte was koos ik voor een zwevend tv meubel. Zo blijven we namelijk een gedeelte van de muur en de vloer zien wat een ruimtelijk effect geeft. Dit zelfde geldt voor de lichte kleur hoekbank op pootjes, ook hiermee zorgen we ervoor dat de ruimte luchtig en ruimtelijk blijft aanvoelen.
Voor de eetkamer tafel die over dwars in de ruimte staat koos ik een tafelblad met afgeronde hoeken, zo voelt de tafel minder ‘zwaar’ aan en ronde hoeken geven een stuk minder de kans dat je er pijnlijk tegenaan loopt.

 

In de IXXI komen alle kleuren van het ontwerp terug net als in de posters boven de eettafel. Een mooie plek voor persoonlijke herinneringen en favorieten kunstwerken. Door deze posters gedeeltelijk boven de eettafel en richting het tv meubel te plaatsen verbinden we optisch gezien de twee functie’s wat meer met elkaar.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Zwolle  nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!