Interieuradvies Oestgeest

Voor dit interieuradvies Oestgeest werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de gehele benedenverdieping. De aanstaande bewoners van deze nieuwbouw woning wilde er graag een warm en knus familie huis van maken. Met een indeling die zowel naar buiten als naar binnen zou kijken en het allerliefste een heerlijk koffiehoekje en een plek om spelletjes te spelen met de kinderen.

 

Woon,- en eetkamer

 

In de woonkamer stelen een modulaire bank en de schouw in het verlengde muurtje samen de show! De haard met houtopslag geeft direct een opvallende en sfeervolle touch aan de benedenverdieping. De modulaire bank maakt van de zithoek een speels geheel en biedt de mogelijkheid om zowel gericht op de tv, de haard als gericht naar buiten te kijken. De eettafel krijgt een donkere houten blad zodat we een mooi contrast bieden met de lichte houten vloer in Hongaarse punt motief. Nadat we meerdere opties voor de kleur van de keuken besproken hadden werd wit de favoriet, de warme kleur hierachter steekt mooi af en geeft de keuken een fris gevoel. Het nisje wat overbleef naast de hoge kastenwand trokken we door en plaatsen we planken in zodat hier de mooie voorraadpotten etc kunnen staan.

 

Tuinkamer

 

In de tuinkamer ontwierp ik een maatwerk bankje die vanuit de dubbelzijdige haard doorloopt in een hoge kast op de hoek. Deze is zichtbaar in de woonkamer en geeft optisch het gevoel dat de lange wand een is. Een heerlijk knus hoekje om een kopje koffie te drinken en van het uitzicht naar buiten te genieten. Met maatwerk zitkussens zorgen we voor een fijne zit, het kussen loopt net niet helemaal door zodat er hier naast de haard nog ruimte is voor een lampje en platen.

 

MEER METDANIQUE

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Oestgeest nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

 

 

 

Interieuradvies Leiden

Interieuradvies Leiden

Voor dit interieuradvies in Leiden werd MetDanique gevraagd voor de inrichting van een prachtig pand. De nieuwe bewoners hadden wat verbouwingen op de planning staan en wilde graag door de gehele benedenverdieping een eenheid creëren. Een wenteltrap biedt straks toegang tot de bovenverdieping vanuit de eetkamer. En de deuren tussen de woon,- en eetkamer worden verwijderd. Een gezellig woonhuis met opvallende eyecatchers die de oude details van de woning extra goed lieten uitkomen. Ook stond een tof behang stond bovenaan het wensenlijstje samen met moderne, grote hanglampen om de hoge plafonds te benadrukken.

 

Het interieurontwerp

 

Om de oude details van de woning in Leiden extra te benadrukken kregen de schouw in beide ruimtes in de benedenverdieping een opvallend kleurtje. In de eetkamer koos ik voor een opvallend behang van Arte met een flamingo print. Omdat er een goud kleurig detail in dit behang voorkomt kreeg in het interieuradvies Leiden de lege, hoge wand in de woonkamer een goudkleurig behang. De wenteltrap in de eetkamer krijgt dezelfde kleur donkerblauw als in de woonkamer, zo verbinden we de twee ruimtes optisch gezien weer met elkaar.

 

Een donkere eettafel met fluwelen eetkamer stoelen geeft een luxe touch aan de eetkamer. Naast de schouw in de woonkamer komen twee verschillende maatwerk kasten met donker hout. Dit geeft een mooi contrast vormen met de lichte vloer. Omdat er aan de linkerkant van de schouw nog een klein raampje zit begint hier de maatwerk kast pas halverwege de muur. Waardoor eronder ruimte is voor twee kleinere fauteuils. De piano wordt tegen de muur met het gouden behang geplaatst waardoor deze extra goed naar voren komt.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Leiden nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!