Interieuradvies Wezep

Interieuradvies Wezep

Voor dit interieuradvies werd MetDanique gevraagd voor de benedenverdieping van een woning in Wezep. De bewoners wilde hun huis graag een make-over geven en het in een keer goed doen. De woonwens was een warme, sfeervol interieur in verschillende aardetinten met hier en daar een toffe eyecather. De keuken vonden de bewoners wat klein en wilde hier graag wat meer opbergruimte bij creëren. Een leuk koffiehoekje met opbergruimte was een echte must voor de bewoners.

 

Keuken en eethoek

Om de keuken wat meer opberg,- en werkruimte te bieden ontwierp ik een maatwerk barretje. Hieraan kunnen de bewoners dan gezellig zitten en/of de laptop nog even erbij pakken en aan de keukenkant is er middels een kast extra opbergruimte gecreëerd. Links naast de eettafel heb ik een maatwerk half hoge kast gemaakt voor een fijn koffiehoekje. De webbing deurtjes geven een luchtige sfeer aan de kast, de achterwand is betegeld met een wit tegeltje die ook terug komt achter de haard in de woonkamer. Hiermee creëren we een eenheid en rustig door de gehele benedenverdieping. Het barretje aan de keuken loopt half rond af met houten plankjes zodat we hier een speelse onderbreking hebben voor persoonlijke items. En je natuurlijk vanuit de gang niet direct tegen de punt van het barretje kan aanlopen.

 

De woonkamer

Onder de trap plaatste we de witte vleugel van de bewoonsters die direct een persoonlijke sfeer aan de ruimte geeft. Op de lange wand plaatste ik twee tv meubels naast elkaar zodat we een lang meubel creëren. Omdat de ruimte een speelse opstelling heeft door de erkers koos ik voor een modulaire bank. Hiermee creëren we meerdere zitjes, eentje gezellig knus bij de haard, een gericht op de tv en een 3e naar de tuin. Tegen de korte wand in de woonkamer een zwart dressoir die samen met het zwarte tv meubel een stoere touch geeft. De gangmuren behangen we met een luxe, terracotta kleurig behang om het geheel een warme, unieke sfeer te geven.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Wezep nog meer interieuradviezen bekijken.

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Amsterdam

Interieuradvies Amsterdam

Voor dit Interieuradvies Amsterdam werd MetDanique gevraagd om de al mooie basis van de woning af te maken. De bewoners hadden de grootste keuzes al gemaakt maar het voelde voor hen toch nog niet af. Ze zochten nog wat meer warmte, gezelligheid en originele toevoegingen aan het interieur. Ook wilde zij graag twee culturen verbinden door middel van persoonlijke items, Oosterse lampen en bijzondere materialen.

 

Lounge

Om de grote woning een wat meer warmere sfeer te geven maakte we van het voorste gedeelte een lounge met een bordeaux rode ribstof bank een een donkerblauwe fauteuil. In het lounge gedeelte ontwierp ik ook een maatwerk meubel met genoeg opbergruimte en een fijn werkplekje. Om de kast wat minder ‘zwaar’ te laten voelen kreeg deze dezelfde kleur als de huidige muurkleur. De achterwand kreeg in het ontwerp dezelfde groene tegels als die boven de piano op de muur zitten. Door de tegel nogmaals te herhalen creëerde we toch rust en eenheid in een opvallende woonkamer. Boven de haard hangt een kunstwerk van akoestisch vilt in de kleuren van het interieur om de akoestiek in de woning wat te verbeteren.  Om de keuken wat meer met de woonkamer te verbinden koos ik voor om donkerblauw met goud behang in het nisje in de keuken te plaatsen.

 

Keuken

De heerlijk grote keuken had ook al een prachtige basis. Die ik een wat meer warmere sfeer gaf door te kiezen voor een mooie lange loper, bordeaux rode stalen deuren en verschillende sierkussens op het huidige daybed. In het nisje plaatste we houten planken zodat de bewoners hier persoonlijke items, souvenirs en bijvoorbeeld kookboeken kunnen plaatsen. Om meer diepte te creëren en verbinding te maken met de lounge kreeg het nisje in het ontwerp een blauw met goud kleurig behangetje.

 

Woonkamer

Achter de schouw hebben de bewoners een woonkamer met tv. Een heerlijke lounge plek waar zij met de kinderen tv kijken en samen relaxen. De banken waren al in het bezit van de bewoners en om hier iets meer warmte aan te geven koos ik weer voor verschillende sierkussens. Hiermee creëer je gemakkelijk een gezellige, warme sfeer en blijft wisselen van stijl en kleur altijd een optie. In de nisjes naast de haard plaatsen we verschillende kaarsen die door de tegels een mooi en bijzondere weerspiegeling geven.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Amsterdam nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!