Interieuradvies Koedijk

Interieuradvies Koedijk

Voor dit Interieuradvies Koedijk werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor de gehele benedenverdieping. De bewoners wilde graag wat meer opbergruimte, het liefste een maatwerkkast en iets van deuren van de woon naar de eetkamer stonden ook op het wensenlijstje. Een warme, knusse sfeer met een mix van mooie materialen en kleuren.

 

Woonkamer

 

Om de woonkamer en de eetkamer van elkaar te kunnen scheiden met een luchtige, natuurlijke sfeer heb ik in het ontwerp gekozen voor houten schuifdeuren. Met twee voorzet muurtjes waarin de deuren in verdwijnen creëren we extra hoekjes, waardoor de lange ruimte tussen de keuken en de woonkamer direct een speelse sfeer krijgt. Aan de keuken kant komt de piano tegen de muur aan te staan waar we een structuur behang tegenaan plaatsen, een warm en neutraal behang die door het materiaal het hoekje een warme touch geeft. Aan de gangwand plaatsen we akoestiek wandpanelen met een vintage dressoir. Een modulaire bank en heerlijke togo fauteuil vormen samen een knusse en warme zithoek die met de terracotta kleur op de muur helemaal afgemaakt wordt. Doordat we de kleur een stukje door laten lopen op de hoek achter de bank ontstaat er optisch een heerlijke knusse hoek om in weg te duiken. Om de vintage haard die de bewoners hebben een echte eyecather van te maken plaatsen we hierachter een handgemaakte tegeltje.

 

Eetkamer

 

In de uitbouw van de woonkamer staat  de huidige eettafel van de bewoners omringt door goed zittende eetkamerstoelen in twee warme tinten. Achter de eettafel ontwierp ik een maatwerkkast die gedeeltelijk het hoekje om loopt waardoor er een toffe koffie en wijn bar ontstaat. Hiermee krijgen de bewoners direct wat meer opbergruimte en een leuke mogelijkheid om persoonlijke items in uit te lichten. In verschillende vakken komen de houten latjes terug, sommige van eikenhout en andere latjes mee geschilderd in de kleur van de kast. Zo ontstaat er wel een beweging en materiaal verschil maar maken we de kast niet al te druk.

 

Hal

 

Om de hal een echte warme binnenkomer van te maken kreeg deze ook de groen en terra tinten van de woonkamer. Met de houten latten in het nisje met hierop spiegels en de wandkaarsen ontstaat er in een hal vol deuren toch nog een knus hoekje.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Koedijk nog meer interieuradviezen bekijken. Ik heb ook een aparte pagina voor mijn gefotografeerde en gerealiseerde interieurontwerpen, die kan je hier bekijken! 

 

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Interieuradvies Ens | Een natuurlijk en sfeervol interieur

Voor dit interieuradvies in Ens werd MetDanique gevraagd om mee te denken met de inrichting van een nieuwbouw woning. De aanstaande bewoners hadden al zelf het een en ander aan meubels aangeschaft maar twijfelde nu toch wel over de indeling. Daarbij kwam dan ook direct de keuzes voor kleuren, materialen en verlichting bij kijken wat nog niet uitgekozen was. De woonwens voor de nieuwe woning was een warme, gezellig interieur. Waarbij er meerdere zitplekjes zijn, de piano een mooi plekje in de woning kreeg en de grote leefkeuken een aantrekkelijke plek was om heerlijk te borrelen en etentjes te geven.

 

Woonkamer

Om de woonkamer een natuurlijke en warme sfeer te geven koos ik voor een behang met bladeren print. In verschillende beige tinten zodat het behang toch ook blend met de rest van het interieur. Omdat de bewoners niet perse rondom de tv wilde zitten, maar deze uiteraard wel gebruikte, ontwierp ik een maatwerk tv meubel. Hierbij creerde ik aan de linkerkant een extra zitje, hield een vak open voor een luchtige sfeer en ruimte om de tv spullen op te bergen. Door een maatwerk zitkussen in het hoekje te plaatsen ontstaat er de mogelijkheid om in een ‘rondje’ met elkaar in de woonkamer te zitten. Ook een heerlijke plek om s’ochtends in het zonnetje het eerste kopje koffie te drinken! Achter de bank werd de piano tegen een akoestisch wandpaneel van houten latjes geplaatst. Zo komt deze extra mooi tot zijn recht, creëerde we hier direct een knus hoekje mee en verbeteren we direct de akoestiek in de woning. Tegenover de gangdeur plaatste we het huidige dressoir van de bewoners. Zodat zij hier een mooi, persoonlijk kunst hoekje kunnen creëren. De lange wand krijgt een zachte zandtint die ook in de eetkamer terug komt.

 

De leefkeuken

Voor in de leefkeuken koos ik voor een ovale eettafel die wat breekt met alle rechthoekige vormen in deze ruimte. Om de ruimte een speelse touch te geven kreeg de bovenkant van de muur een warmere kleur. Met de grote IXXI en het plantenrek boven het kookeiland geven we een speelse knipoog naar het buiten leven waar de bewoners van houden. In het nisje van de keuken koos ik voor een donkergroen tegeltje, zodat het donkergroen van de loveseat nog een keer in de eetkamer terug komt. Dit geeft namelijk een gevoel van eenheid door de ruimte.

 

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Ens nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!