Interieuradvies Purmerend

Voor een leuk gezin in Purmerend werd MetDanique gevraagd om een interieuradvies te geven betreft de benedenverdieping. De basis van de woning was naar wens maar de bewoners twijfelde al een tijdje over een taatsdeur en miste warmte in de aankleding. De woon,- en eetkamer werden gescheiden van elkaar met maatwerk ensuite kasten met daartussen de indrukwekkende taatsdeur. Om deze twijfel weg te nemen bracht ik tijdens de tussenoplevering in 3D beeld wat een taatsdeur met de woning zou doen, de bewoners raakte overtuigd en o.a de deuren werden het uitgangspunt van het ontwerp. Door de uitbouw kreeg de woning een ronde pilaar in het midden die niet zo in de smaak viel bij de bewoners. Door er een muurtje om heen te plaatsen, verdween de ronde paal en ontstaat er een ruimte verdeling die rustig oogt.

De ensuite kasten lopen door in een tv en schouw meubel. Op deze manier kreeg de woning meer opbergruimte, doorbreken we de lange wand van de eetkamer naar de zithoek en plek voor persoonlijke items. Om de bijzondere vorm van de woning te benadrukken volgde we de vorm van de woning met een modulaire bank. Zo kreeg de woonkamer meerder knusse zithoekjes. Zoals het extra zitje achter het nieuwe muurtje in de woonkamer en het zitje in de maatwerk kast naast de schouw. Een heerlijk plekje om van de haard én het uitzicht op het water te kunnen genieten.

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Purmerend nog meer interieuradviezen bekijken. Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!