Interieuradvies Utrecht – nieuwbouw woning

Voor dit interieuradvies in Utrecht werd MetDanique gevraagd om een ontwerp te maken voor een nieuwbouw woning. De aanstaande bewoners wilde een frisse maar warme woning creëren. De leefkeuken zou een belangrijk middelpunt van de woning zijn vandaar dat zij deze naar het breedste gedeelte van de woning hadden laten verplaatsen. Maar zij zochten toch ook naar verbinding tussen de woonkamer en keuken. Een eenheid door de gehele benedenverdieping maar toch ook gezellige knusse hoekjes waarin je je fijn weg kan trekken. Ook zagen de bewoners hun wens voor een haard graag gerealiseerd worden.

In het midden van de lange wand ontwierp ik een haard in een maatwerk ombouw. Zo ontstond er een schouw, die tegelijkertijd styling en opbergruimte bood. Aan de eetkamer kant loopt de schouw door in een eetkamer bankje met onder het maatwerk kussen een klep voor opbergruimte. Aan de andere kant van de schouw lieten we de zijkant open zodat hier, ter decoratie, houtblokken kunnen liggen. Wat direct een speelse en natuurlijke sfeer aan de woonkamer geeft. Omdat de woonkamer wat smal is koos ik ervoor om een modulaire bank zoveel mogelijk in de lengte te plaatsen. De laatste module staat een kwartslag gedraaid zodat je vanaf dit hoekje naar de keuken kan kijken. De module is uiteraard ook gemakkelijk weer in het midden van de bank te plaatsen waardoor er een hele grote, gezellige relax bank ontstaat. Voor de tv koos ik een Samsung Frame uit die we aan een kant aanvulde met houten poster lijsten. Zo valt de tv wat meer weg in het interieur en voelt de woonkamer ook echt als een lounge aan. Die niet direct alleen maar om de tv draait.

Om de eethoek een knus en gezellige touch te geven koos ik ervoor om de breedte van de schouw een warm groene tint te geven en deze door te trekken over het plafond. Zo ontstaat er optisch gezien een knus nisje om in weg te trekken.

Op de portfolio pagina kunt naast dit Interieuradvies Utrecht nog meer interieuradviezen bekijken.

Opzoek naar meer inspiratie of wil je op de hoogte blijven van het werk van MetDanique? MetDanique is ook actief op Pinterest en Instagram voor je dagelijkse inspiratie!

Tags

interieuradvies, Interieuradvies utrecht, interieurontwerp, Interieurstyliste, utrecht