GENT | een dag in het pittoreske Gent

Vorige week deed ik een mini steden tripje naar Belgische Gent. Naar alle veelbelovende verhalen en tips was ik toch wel heel erg benieuwd naar deze bourgondische stad. We verbleven in Hotel Gravensteen¬†wat al een onwijs mooi uitzicht gaf op het kasteel Gravensteen. Dus de verwachtingen werden eigenlijk alleen maar groter en tijdens onze wandeling ‘s avonds door de stad werden deze verwachtingen eigenlijk nog wel een beetje overtroffen..

Wat een onwijs leuke stad! En wat een lieve, gezellige en bourgondische inwoners heeft Gent. Alle mensen met wie ik die donderdag sprak, van winkelmedewerkster tot conceptstore en B&B eigenaresse, waren allemaal super vriendelijk, lief en behulpzaam. Alleen daarom al wil ik zeker eens terug voor een wat uitgebreider rondje Gent. Mijn donderdagochtend begon goed met een cappuccino met havermelk (yay!) bij BarBiet. Een heel fijn plekje verscholen in een zijstraatje van de Vrijdagmarkt waar het eigenlijk vooral draait om (biologische) groente en de menu kaart iedere keer weer wordt aangepast aan het seizoen. Jammer dat het nog geen lunchtijd was.. ūüėČ Een simpel maar sfeervolle, toffe inrichting maakt het helemaal af!
Ben je meer van alles wat met chocolade te maken heeft? Bij In Choc kun je terecht voor heerlijke bonbons maar ook voor de meest creatieve chocolademelk variaties!

     

Daarna bezocht ik¬†l’Amuzette¬†een concept store in een heel gaaf pand waar ze de mooiste interieur spulletjes verkopen maar waar je ook nog eens terecht kan voor een kopje koffie of (gezonde) lunch. De eigenaresse Ophelie, wat een leuk mens, leidde me rond en gaf me zelfs een kijkje in het B&B wat ze boven het concept store runde. Wat een toffe plek om te overnachten, een ruime slaapkamer, chill hoekje, eigen badkamer en heen heel lijstje voor een uitgebreid ontbijt staan op je te wachten! Natuurlijk vertrok ik niet met lege handen.. ūüôā

     

De eigenaresse van l’Amuzette wees mij nog meer leuke winkeltjes op een plattegrondje aan en met die tips ging ik verder op pad. Next stop,¬†Mayenne-Nelen¬†een schattig winkeltje waar ze leren tassen, bretels en sieraden verkopen. Ietjes verderop zit¬†Catalogus¬†waar een jonge ontwerpster Sophie, unieke spullen met een verhaal verkoopt, nieuw in Gent en zeker een aanwinst! Een winkeltje waar je onwijs hebberig van wordt!
Nog zo’n interieur paradijsje, Koperhuis. Een heerlijke samenstelling van prachtige merken en let vooral even op de bar! Een eigen ontwerp van de eigenaresse, hoe tof?!

      

Mijn lunch was bij Boon, een gave plek die nog maar 4 maanden open is en nu al bezig zijn met een uitbreiding! De salade spicy Davai is zeker een aanrader, licht pittig en fris tegelijk door de heerlijke yoghurt dressing. De eigenaresse vertelde dat het een pand jaren lang van een Italiaanse generatie is geweest en na 10 jaar leegstand zij het gerenoveerd heeft in zijn oude staat en alleen een nieuwe bar en verlichting toe heeft gevoegd. Ook kwamen er tijdens de renovatie drie cadeautjes naar boven, de drie prachtige muurschilderen laten zien hoe historisch rijk dit pand is! (Natuurlijk ook het fijne uitzicht op kasteel Gravensteen)

     

Wil je nog een paar mooie bijzondere planten scoren tijdens je dagje Gent? Bij Bluet vind jij hier zeker jouw groene pareltje! En om dan gelijk maar een leuk potje te scoren kun je terecht bij Mus in een plas. Met lege handen naar buiten lopen wordt hier wel heel lastig met al dat moois! Bij Helen B vind je de leukste stationery en andere grappige en mooie spullentjes, zoals porseleinen mokken of fijne textiel producten. Over leuke stationery en boeken gesproken, bij The Other Shop kun je helemaal je hart ophalen en fijne boeken en mooie kaarten.

Zo kun je in Gent dus in een dagje een heleboel leuke hotspots bezoeken al heb ik er nog een heleboel helaas niet kunnen bezoeken. Maar dat geeft natuurlij juist weer een reden om nog een keer terug te gaan ūüėČ

Liefs Danique