Israël | zwemmen met dolfijnen in Eilat en woestijnachtige natuur


De laatste twee dagen van onze reis waren we voornamelijk in het zuidelijkste puntje van Israël, Eilat. Waar ik nog een bijzondere ervaring mocht mee maken; duiken met dolfijnen in Eilat. De terugreis reden we langs de Egyptische grens, stopte we in Mitzpe Ramon en reden voornamelijk door het woestijn landsschap terug naar het vliegveld in Tel Aviv. 

In twee andere blogs kon je al de eerste dagen en de bijzondere zonsopgang bovenop de Massada bekijken.

Dag 7: Zwemmen met dolfijnen in Eilat

Onze laatste volledige dag brachten we door bij het Dolphin Reef in Eilat. Eigenlijk is het een soort hippie, zeedierenpark maar dan super gefocust op dier- en natuurlijk vriendelijkheid. Het is er verboden om de dieren of het koraal aan te raken, maar ze willen juist dat je het bewonderd in haar natuurlijke sfeer.  Je kan er heerlijk een dagje zwemmen en de dolfijnen bekijken maar je kan er ook mee snorkelen of duiken. Het stuk zee waar de dolfijnen in te bewonderen zijn is redelijk afgesloten al kunnen ze wel weg zwemmen. Heeel soms doen ze dat maar ja ze worden hier goed gevoerd en hun geliefde duikers komen daar regelmatig dus meestal kiezen ze ervoor om gezellig te blijven. Ons plan was dat ik er zou gaan snorkelen maar helaas zat deze hele dag al vol, er was nog wel een plekje over in de duik groep. Ik moet eerlijk bekennen, ik ben met snorkelen al geen held. Dat ademen door zo’n klein buisje vind ik niet écht prettig en met mijn gevoelige horen die nogal snel pijn doen met dieptes en hoogte verschillen, wist ik niet of dit aan mij besteed was. Maar, ik wilde wél graag met dolfijnen zwemmen en op een dier vriendelijke manier wat hier mogelijk was. Dus na enige twijfel besloot ik het om toch te doen, beter spijt van wat je wel dan niet gedaan hebt toch?! Dus even later stond ik in een wetsuit met flippers en een zuurstof fles aan de kant met mijn Russische begeleider.. Ook hier kwam ik erachter dat ik echt hele gevoelige oren heb en dat ademen via een zuurstof tank ook niet echt mijn ding is maar gelukkig raak je er zo aan gewend. Het was echt zó mooi. Dat kleurrijke koraal, alle verschillende soorten vissen en andere onderwater beestjes en natuurlijk niet te vergeten de dolfijnen die boven en onder mij door zwommen. Wát een ervaring! Wil je ooit een keer zwemmen met dolfijnen is Dolphin Reef in Eilat de plek!

Daarna genoten we heerlijk van een dagje strand in het toch vrij hippie achtige ‘resort’, heerlijk! We lunchte met een goede salade en probeerde vooral niet te verbranden. Mijn Nederlands huidje vond, ondanks dat ik vrij goed tegen de zon kan en snel verkleurd, de Israelische zon best heftig. s’ Avonds wandelde we nog wat over de boulevard heen en aten uiteindelijk heerlijke sushi. In het appartementje was het tijd om de koffers weer ‘vliegtuig’ klaar te maken, dronken we nog een Israelische biertje en doken we het bed in.

zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilatzwemmen met dolfijnen Eilat

Dag 8: Half Israël door rijden en de terugvlucht

Hoe kon het ook anders; als afsluitende ontbijtje namen we een kaneelbroodje. Deze waren wat aan de kleine kant voor een ontbijtje dus deelde we ook een zoete kaas broodje, wat echt heel erg lekker was! Schijnt daar een specialiteit te zijn die geliefd is onder de inwoners. Daarna vertrokken we voor de terugweg naar het vliegveld. We zouden vlak langs de Egyptische grens komen en via het op een berg gebouwde Mitzpe Ramon terug rijden. Ik kan zo genieten van zo’n woestijn achtige omgeving, zo mooi. Elke berg is weer anders, de zand stormpjes en kamelen maken het helemaal af. We stopte onderweg nog bij een stuk waar ineens water was en in het bijzondere gelegen stadje Mitzpe Ramon. Boven op een berg, zeg gerust afgrond, ligt dit dorpje. Je hebt er een prachtig uitzicht over de woestijn omgeving! Het waaide er wel onwijs hard toen wij er waren, de foto met mijn armen wijd was eenmalig en vrij snel klaar aangezien het voelde alsof ik het ravijn in zou waaien.. We drinken een koffietje en vertrokken verder, het centrumpje lieten wij met deze wind maar even voor wat het was.. Rond half 5 kwamen we bij de auto return plek aan en werden met en busje terug naar het vliegveld gebracht. We aten (super lekkere) noodles, gaven ons laatste israelische geld uit aan twee flesjes water en met een kleine vertraging landde we om 2 uur s’nachts terug op Nederlandse bodem.

zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilat   zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilat  zwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilatzwemmen met dolfijnen Eilat zwemmen met dolfijnen Eilatzwemmen met dolfijnen Eilatzwemmen met dolfijnen Eilat

Een hele bijzondere reis waarin ik weer een heleboel mooie, nieuwe herinneringen en inspiratie heb opgedaan. Een reis om nooit meer te vergeten. Wát een land..

April

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<script>
  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({
    google_ad_client: “ca-pub-6794641098482915”,
    enable_page_level_ads: true
  });
</script>