Rondreis Montenegro | Onze route + overnachting tips!


Van de twee weken in Montenegro hebben we 11 dagen een huurauto gehad waar we iedere dag zo ontzettend blij mee waren. Je ziet al rijdend door het land namelijk 2x zoveel als dat je af en toe ergens heen reist. Wij reden tijdens onze roadtrip deze route die echt onwijs mooi is om te rijden! Onze rondreis door Montenegro..

Dag 1. Tivat & Kotor

Wij zijn geland op het vliegveld van Tivat maar ook als je met de auto het land via Kroatië komt binnen rijden is dit een ideaal begin punt. Wij kwamen halverwege de middag aan, hebben onze huur auto opgehaald en zijn naar Kotor gereden. Vanuit Kotor wilde wij onze rondreis door Montenegro beginnen. Hier verbleven we de eerste nacht in een piepklein kamertje. We hebben s’avonds wat gegeten bij een leuk strand tentje, door Kotor gewandeld en alvast gewend aan de warmte!

Wij verbleven één nachtje in Apartments Markovic, niet perse een aanrader ivm de kleine kamer en afstand tot het centrum maar zeker prima voor een nachtje. Het appartement heeft overigens een zwembad!

 

Dag 2. Van Kotor Via Budva naar Cetinje

ca. 1 uur rijden
Budva is dé plek om een strandvakantie te houden. Toeristische grote hotels, kraampjes en volle standen. Wij hebben er een middagje op het strand gelegen en de vakantie zo rustig opgestart. Verder vonden wij, zeker nadat we alle andere plekken hebben gezien, ook niet perse de moeite waard lang te blijven. Tenzij je uit wilt gaan want dat kan hier zeker! Aan het eind van de middag kwamen we aan in de voormalige hoofdplaats Centinje, een erg leuk stadje om s’avonds even in rond te wandelen.

Wij verbleven één nachtje in Casa Calda Apartments, wat wel zeker een aanrader is. Dichtbij het (kleine) centrum, een lieve gastvrouw die s’ochtends een heerlijk ontbijtje met zelfgemaakte cake voor je maakt. De eigenaresse hield duidelijk veel van groen, van het dekbed tot het afdruiprek, alles was appeltjes groen 🙂

 

3. Skadar Lake

Van Cetinje naar het uitkijkpunt: ca. 25 minuten rijden
Vanuit Cetinje reden we door naar het grootste meer van de Balkan: Skadar Lake. Wat zeker een aanrader is om naar uit indrukwekkende uitkijkpunt te gaan ( de coördinaten vind je in deze blog) We hebben een bootje gehuurd en hebben drie uurtjes rond gevaren, ook niet perse onze aanrader ondanks dat het erg mooi was. De volgende keer zouden we kiezen voor een kortere, eentje bij zonsopgang of de langste optie met een nationale lunch.

Wij verbleven één nachtje in Eco Village Skadar Lake, achteraf vonden we deze overnachting nier perse nodig maar was wel lekker ontspannen. Je zou in een keer door kunnen rijden naar Podgorica. Een erg ruim appartement maar je moet geen last hebben van smetvrees 🙂

4. Podgorica

Van Berislavci naar Podgorica: ca. 2o minuten rijden
De hoofdstad van Montenegro, we hadden al gelezen dat het niet de allermooiste stad was maar wilde deze toch niet overslaan. De stad is inderdaad niet een echte aanrader maar net wat buiten het centrum bevind zich een kerk die in grotten zijn gebouwd en heerlijke watervallen waar je kan zwemmen. Het is ook echt een aanrader om zomaar eens een omhoog gaande weg in te rijden want dan krijg je echt de allermooiste uitzichten. Wat wij ook opvallend vonden waren de sloppenwijken aan de rand van de stad. Voor een land met 600.000 inwoners en 20% van de huizen die leegstaat vraag je je toch af hoe kan dat.. Indrukwekkend

Wij verblijven één nachtje in Sweet Dreams Appartement, een prima kamer voor een overnachting en je wandelt gemakkelijk het centrum in.

 

5. Nationaal Park Biogradska Gora

Van Podgorica naar Kolasin: ca. 1,5 uur rijden
Het nationaal park is zeker een aanrader, onwijs mooi en groot. Doordat wij op 1800m sliepen hebben wij daar 25 kilometer rond gewandeld maar onderaan en halverwege de bergen zijn er ook meer dan genoeg routes die je kan bewandelen.

Wij sliepen twee nachten in een hutje op Kamp Janketic, een echte aanrader! Het kamp wordt door een familie gerund die onwijs lief zijn, de gastvrouw is super enthousiast en aardig. s’ ochtends krijg je een heerlijke nationaal ontbijt en s’avonds kan je mee eten met wat de pot schaft. Buiten dat er geen ander restaurant in de buurt zit wil je dit eten door de moeder klaargemaakt ook echt zeker niet missen!
Let op: op booking.com staat dat je gratis kan parkeren bij de accommodatie en eventueel niet alle auto’s geschikt zijn om naar boven te rijden. Behalve als je een jeep rijdt of een andere hoge auto kom je niet naar boven! Wij hebben de auto onderaan het park laten staan, een rugzakje met benodigdheden voor twee nachten volgestopt en zijn de 8 km naar boven gewandeld. Een stijle, klim van 1,5 uur maar zodra je boven bent ben je dat alweer vergeten. Bijna dan 😉

 Rondreis Montenegro  Rondreis Montenegro

6. Nationaal Park Durmitor

Van Kolasin naar Zabljak: ca. 2 uur rijden
Nog zo’n indrukwekkend Nationaal Park, wij hebben hier vooral genoten van de actieve activiteiten die er worden aangeboden zoals cayoning (hier vind je hoe geweldig dat is!) en een zipline langs de Tara brug. Twee dagen voor allebei de parken is zeker een aanrader aangezien je er veel kan zien en doen.

Wij sliepen twee nachten in een hutje op Bungalows Katun, weer een heel schattig huisje. Loslopende geiten, paarden, kippen en honden wandelen lekker over het terrein.  De eigenaar vonden wij niet zo heel erg aardig maar de plek is heerlijk. Er zit ook een lekker restaurant dichtbij, handig!

Rondreis Montenegro

7. Nikšić

Van Zabljak naar Nikšić: ca 1,5 uur rijden
Deze stad heeft ons verbaasd. Er waren niet veel aanraders voor deze stad te vinden maar wij vonden hem heerlijk. Aan de rand ligt een oude ruïne die leuk is om te bezoeken, je kan heerlijk door de stad wandelen en er zit een top restaurantje.

Wij sliepen een nachtje bij Belette Apartments wat echt een aanrader is! Een heerlijke ruime kamer met eigen badkamer en klein keukentje. Een super aardige eigenaar waarmee wij s’avonds tot half 3 s’nachts (dat zegt wel iets 😉  hebben gekletst over het land zelf, hoe het in elkaar steekt en zijn ideeën over hoe het zou moeten gaan. Zo gezellig! Het ontbijt wordt door zijn moeder gemaakt wat ook fantastisch is!

 

8. Tivat

Van Nikšić naar Tivat: ca 2 uur rijden
De laatste dagen brachten wij op het strand in Tivat door. We hadden een heerlijk appartement wat alleen niet heel gunstig lag dus wandelde we iedere dag 50 minuutjes naar een heerlijk (zand!) strand. Die kennen ze niet zo daar dus vandaar dat wij dit het wandelen wel waard vonden. Bovendien wandelde we zo direct al het lekkers er weer af 😉

Wij verbleven 5 nachten in Stradioti Apartments, een heerlijke ruime kamer, keuken en badkamer. Een groot balkon met een fijn uitzicht op zee!

Rondreis Montenegro  Rondreis Montenegro

Dit waren onze appartementen, zelf nemen we eigenlijk altijd genoeg met een bed en een douche. Zeker als het voor een nachtje is dan nemen we de kakkerlakken nog wel eens voor lief 😉 Nee hoor, alle appartementen waren helemaal prima en hebben ons weer onze eigen herinnering gegeven! Wij vonden deze route qua omgeving en uitzichten echt geweldig en dus zeker een aanrader als jij jouw reis pland!