Rondreis Montenegro | Tivat

Tivat

Deel 6. De laatste dag van onze rondreis was aangebroken, veel te snel wat mij betreft. Maar nu stonden er 3 stranddagen in Tivat op ons te wachten wat toch ook wel een heel fijn vooruitzicht was. Gelukkig mochten we wel nog een keer genieten van het prachtige uitzicht en wegen van het land.

De ochtend begon met een heerlijk uitgebreid ontbijtje die door de moeder des huizes werd gemaakt. Ik had voor de pannenkoeken gekozen die vol bleken te zitten met Nutella en chocolade saus (als je mij een beetje kent weet je dat ik niet van chocolade houdt) maar ik kreeg het niet over mijn hart dus had ik er een van de twee op. Mika kreeg 3 flink tosti’s met uiteraard een tomaat/komkommer salade die zij hier ook echt de hele dag door eten.

Van Nikšić naar Tivat is zo’n beetje 2,5 uur rijden, inclusief de stops om even van het uitzicht te genieten en foto’s te maken. We hadden alleen een afslag gemist, een onmogelijke afslag ook trouwens direct na een tunnel, dus hebben we op het laatst een veerpond naar de overkant genomen, ook leuk! We hoefde de volgende dag pas de auto in te leveren dus deden we gauw nog even wat boodschappen voor de laatste daagjes en verkenden een beetje onze buurt. Wij zaten in de buurt van een van de weinige zandstranden die ze hier kenden dus dat was leuk. Of in de buurt van.. het was goed 50 minuten heen en terug lopen maar zo kregen we direct onze dagelijkse work-out weer gedaan. En na die andere wandelingen was deze wandeling, gewoon over een geasfalteerde weg natuurlijk een eitje 😉

TivatTivat

Zon, zee & strand

Zondag’s moesten we onze witte vriend weer inleveren in het centrum van Tivat en bezochten daarom direct Porto Montenegro, het Monaco van Montenegro. Een en al luxe, gigantische yachten en luxe terrassen. Niet echt iets voor onze portemonnee was wel duidelijk haha. We brachten de middag door op een strandje bij de stad en wandelde s’avonds even over de boulevard. Ondanks dat ik er echt van genoten heb dat er zo weinig toeristen waren in de binnenlanden vind ik zo’n gezellige boulevard ook heel leuk. We aten bij een klein, traditioneel restaurantje en namen een taxi terug naar ons appartement. Veel spannender dan dit wordt het verhaal over Tivat niet ben ik bang haha. We hebben vooral genoten van het strand, de lekkere restaurantjes en s’avonds van ons grote balkon met uitzicht op zee. We hebben heerlijk rustig aan gedaan met ontbijtjes na pas 8 uur werden genuttigd en we verlieten het strand zeker niet voor 19:00-20:00 uur.

Tivat Tivat Tivat

Daar gingen we.. Weer terug naar Nederland. Tuurlijk het klinkt natuurlijk hardstikke cliché, maar deze 15 dagen zijn echt voorbij gevlogen. Wát een indrukwekkend land. Zelf vind ik eigenlijk dat het op foto’s lang niet zo mooi uitkomt dan de natuur er in het echt is. Als je door deze foto’s ook al maar een klein beetje enthousiast bent geworden zou ik zeker er een vakantie naar toe plannen. Dan dan je zelf van genieten, zeker nu het allemaal nog niet zo toeristisch is. Het land heeft in ieder geval ons de hele tijd verbaasd met de mooiste, ongerepte natuur, super aardige mensen en dan vooral de liefde voor hun land zelf.