Traktor Farmfood Budapest

Traktor Farmfood Budapest
Misschien als je mijn reisverslagje van de citytrip naar Boedapest hebt gelezen zag je hem al eventjes voorbij komen. Het restaurant waar we echt onwijs lekker gegeten hebben en waar ik onwijs blij wordt het van concept; Traktor Farmfood Budapest.

Als eerste viel ons, uiteraard, de rode traktor midden in het restaurant op. Nogal een statement vonden wij dus bij de deur bleven we automatisch even staan en viel ons oog op de mooi opgemaakte menu kaart. Ondertussen was mijn hart al sneller gaan kloppen van de prachtige meubels die ik voorbij zag komen, ook de menu kaart zag er even mooi uit dus besloten we daar s’avonds te gaan eten.

Het concept van dit restaurant was eigenlijk vrij duidelijk, vers en gezond eten. En tussen de Hongaarse goulash soepen, grote aardappel maaltijden en veel vlees was dit natuurlijk een iets wat vreemde eend in de bijt. Precies wat ons aansprak! De eigenaar wil graag dat er namelijk veel meer vers, bewuster en lokaal wordt gegeten. Meerdere wat kleinere portie’s dan gemiddeld in Hongarije bereid met mooie verse producten. De sfeer in het restaurant zelf is luxe, de obers staan direct voor je klaar en helpen je graag met het maken van een keuze.

Traktor Farmfood Budapest  Traktor Farmfood Budapest  Traktor Farmfood Budapest  

Het idee is namelijk dat je eerst eens je groenten kiest ipv je vlees- of vis soort. Dus na de voorgerechten, staan eerst links je groenten en daarna rechts de andere keuzes. Er wordt aangeraden zo’n 2-3 groente soorten p.p te bestellen wat voor ons ook prima was. We kozen voor de gebakken champignons, gegrilde bloemkool / broccoli mix en gegrilde aardappeltjes met gepofte aubergine. Dat laatste vond ik echt het allerlekkerste! Daarbij hadden we een stukje eendenborst en een gegrilde geitenkaas met notenmix. Het was echt zo lekker allemaal, nu ik dit opschrijf denk ik, tja dit klinkt echt minder lekker want wie gaat er nou voor bloemkool kiezen maar het was echt origineel, super vers en heerlijk bereid. Oh en het dessert was al net zo lekker, een appeltaartje met cranberry’s en zelfgemaakte basilicum(!) room, hele lekkere combinatie. Zelfs mijn vader die absoluut niet van de zoetigheid is bestelde nadat hij van mijn taartje een hapje had genomen tóch nog een eigen stukje haha.

Vergat zelfs een goede foto te maken dus dat zeer positief voor het restaurant 😉 Een
snelle telefoon foto voor de indruk dan maar he haha 

Het restaurant zit pas sinds afgelopen zomer in de stad en ik zou het echt zo tof vinden als zij het redden dus iedereen die van heerlijk, vers en ook nog gezond eten houd raad ik hier zeker een etentje aan! Traktor Farmfood Budapest is dus zeker een aanrader tijdens je citytrip naar Boedapest! Oh en de link naar hun facebookpagina is ook wel handig 😉