Valencia | Hotspots


In het vorige blogpost konden jullie lezen over mijn citytripje naar Valencia wat zoveel was dat ik besloot nog een wat
 overzichtelijke blogpost met alle hotspots die wij gespot te posten. Dus bij deze een kleine opsomming van leuke winkeltjes, museums, koffie en food plekjes.  Natuurlijk heb ik lang niet alles gezien en hadden we ook niet de tijd om overal uitgebreid te gaan zitten eten en/of drinken maar dat is best een goed excuus om nog eens terug te gaan 😉

Bed & Breakfast

Zalamera BnB
Zelf vind ik het hotel niet heel erg belangrijk, als het maar dichtbij het centrum ligt en een bed en douche heeft, maar dit B&B was ook nog eens heel leuk ingericht. Boven heeft het een fijn dakterras maar er zijn ook kamers met je eigen terrasje. Iedere ochtend staat er een uitgebreid ontbijt buffetje klaar, vers fruit, Spaanse kazen en worstjes, hummus en verschillende jammen. Niks fijners dan je dat zo samen met een lekkere koffie te beginnen.
Carrer de Pelai, 44, 46007 València

    

Breakfast

Dulche De Leche
Je hoeft eigenlijk niet ergens anders te gaan ontbijten omdat het B&B al een heerlijk ontbijt serveert maar toch blijft het leuk om buiten de deur te ontbijten. Iets wat in Valencia heel gebruikelijk is, ook veel Spanjaarden ontbijten buiten de deur. Bij Dulce De Leche serveren ze heerlijke ontbijtjes, van gevulde croissants tot verse yoghurt. Maar je kan er s’ middags ook terecht voor een lekker stuk taart met koffie in het zonnetje!
Calle Pintor Gisbert 2, Valencia

Coffee & Cake

La Mas Bonita 
Je kunt dus bij Dulche De Leche goed ontbijten maar ze serveren er ook heerlijke taartjes! Wil je liever genieten van een taartje aan het strand? Ga dan naar La Mas Bonita. Hun Red Velvet Cake is beroemd en wij hebben hem zeker goed gekeurd. De porties zijn wel heel groot. Overigens kan je hier ook lekker lunchen!
Passeig Marítim de la Patacona, 11 València

     

Tapas

Sagardi
Bij Sagardi kun je terecht voor de lekkerste tapas. En ze hebben een super leuk concept, je besteld wat te drinken, kiest jouw eigen tapasjes uit en betaald wanneer je bent uitgegeten aan de hand van hoeveel prikkers er op je bord liggen. Een prikker kost ca € 2,10.
Carrer de Sant Vicent Màrtir, 6 Valencia 

Diner

El Porteño
Het Argentijnse restaurant El Porteñ0 serveert heerlijke (vlees) gerechten met speciale wijnen. Vooraf krijg je een amuse van het huis en probeer achteraf de crêpe met karamel maar eens te laten staan. 😉 |
Carrer d’en Llop, 4 Valencia

Marinetta Mia
Bij Marinetta Mia kun je heerlijke verse pasta’s, pizza’s of steak eten. De Silicaanse olijven vooraf zijn heerlijk zoet en wat kleinere kaart verteld al dat ze met alle liefde de gerechten klaarmaken.
Calle del Mar 3 – 46003 Valencia

Vinotinto
Zoals je al kon lezen in mijn vorige post over Valencia was dit mijn favoriet, Vinotinto. Tapas gerechtjes met heerlijke wijnen in een mooi interieur. De Peruvian ‘Casa Limeña’ vond ik het allerlekkerst, maar de cocktails als dessert deden het ook erg goed! 😉
Carrer de Sant Vicent Màrtir, 44,  Valencia

   

Concept store
Simple
Ook in Valencia kan je heel goed shoppen. De ‘gewone’ grote ketens zitten er natuurlijk ook maar een echt schattig Spaans winkeltje wat je echt moet bezoeken is Simple. Een lieve vrouw verkoopt allerlei handgemaakte spulletjes waaronder sieraden, camera riemen en aardewerken.
C/Cajeros 2b, Valencia, Spanje

Een heerlijke stad vol hotspots en fijne plekjes waar je heerlijk vega, vegan en/of met een allergie kan genieten! Misschien ga ik nog wel eens terug 😉

Liefs, Danique