Weekendje Kopenhagen

Kopenhagen
Kopenhagen, een stad wat al een tijdje op mijn travel-list stond en afgelopen weekend dan eindelijk een bezoekje aan mocht brengen. Het was een redelijk kort bezoekje van 2 dagen maar zeker genoeg om een goed beeld van Kopenhagen te krijgen. Als je (uitgebreid) wilt gaan winkelen raad ik aan om zeker langer te gaan want wat heeft Kopenhagen onwijs veel toffe winkels!

Omdat wij twee dagen in Kopenhagen verbleven was het al gauw duidelijk dat wij zeker een fiets moesten huren. Dat is dus zeker een aanrader voor iedereen, ongeacht je verblijfsduur want fietsen in Kopenhagen is echt heerlijk om te doen. De fietspaden zijn er breed en zo krijg je een ontzettend goede indruk van de stad. Wel wordt je waarschijnlijk nog wel eens door de Denen ingehaald, man wat fietsen die snel!
Wij sliepen in het CPH Studio Hotel, een hotel met heerlijke ruime studio’s net iets buiten het centrum. Het hotel biedt de ontbijt, lunch & diner aan, er is een sportschool, wasserette en een (groot) dak terras beschikbaar!

Ontbijten
Ongeveer twee straten verderop van ons hotel zit Wulff & Konstali, een onwijs fijne plek voor een heerlijk ontbijtje. Het concept is zo dat je 5 of 7 kleine ontbijt gerechtjes kan kiezen voor een vaste prijs. Ontzettend lekker én gezellig! Natuurlijk kun je er ook een heerlijke kaneelbol en coffee (to-go) nemen, wat wij de laatste ochtend voor vertrek hebben gedaan. Vanaf het centrum is het ongeveer 15 minuten fietsen en het is zeker de moeite waard! Bij Cub Coffee naast het Coffee lab (ook dicht bij ons hotel) waar ze koffiebonen branden voor de gehele stad kun je ook heerlijk ontbijten. Met een beetje geluk kun je lekker buiten in het zonnetje zitten en genieten van een onwijs lekkere koffie, verse croissant en natuurlijk skyrr!

        Kopenhagen Kopenhagen Kopenhagen

Winkelen
Voor de echte (interieur) shop-a-holics onder ons zit je helemaal goed in Kopenhagen! De hoofdstraat is een gemakkelijk middelpunt om aan te houden. In een zijstraatje van de hoofdstraat vind je een van de twee vestingen van Stilleben. Een onwijs schattig winkeltje waar op de bovenste verdieping een soort kleine galerie is opgezet met kunst, prints & posters. Aan de hoofdstraat zit ook het vier verdieping hoge Illums Boligus, toch wel een beetje het interieur walhalla. Alle Deense design merken bevinden zich hier, een winkel waar je wel heel hebberig van wordt.
Dichtbij bevindt zich in één van de mooiste panden van Kopenhagen het HAY House, een prachtige winkel waar ze natuurlijk alle meubels en accessoires van HAY verkopen. Een heerlijke plek! Kopenhagen heeft meerdere leuke wijken waar je met de fiets dus gemakkelijk en snel heen kan!

Een lekkere koffie (to-go) haal je bij Kompa’9 aan de Kompagnistræde een fijne plek waar ze (h)eerlijke koffie schenken. Loop met je koffie to go de straat verder af want half onder de grond bevinden zich de mooiste winkeltjes en gallerie’s.

          

Lunch
Wij hebben eigenlijk allebei de dagen niet geluncht in verband met het uitgebreide ontbijt maar hebben wel s’middags een keer een tapas gegeten in de overdekte markt Torvehallerne. Ook een toffe plek om zo eens door heen te lopen! Je kunt er verschillende producten zoals badproducten tot pannen kopen maar je kan er dus ook een kleine tapas of verse sushi (het wordt bereidt waar je bij zit) eten!

Zeker doen!
De bekende, gekleurde haven Nyhaven mag je eigenlijk ook niet overslaan, een gezellig straatje met allemaal terrasjes. Is er geen plek op het terras of vind je het wat te prijzig? Neem net zoals de locals je eigen drankje mee en ga op de boulevard zitten!

     Kopenhagen Kopenhagen

Een bezoekje brengen aan Christiania, de vrijstad in Kopenhagen. Christiania is toegankelijk via verschillende toegangspoorten. In het Christiania-centrum staan overwegend gekraakte bestaande bebouwing, maar de vrijstad kent ook een stukje bos aan een meer. De ‘bekendste straat’ in Christiania is Pusher Street waar verschillende kraampjes staan waar ze softdrugs verkopen. Je mag geen foto’s maken in Christiania, alleen op bepaalde plekken waar de bewoners dit toestaan mag je foto’s maken. Een hele aparte ervaring om door heen te lopen en zeker de moeite waard!

Ook de Rundetaarn is zeker een aanrader, deze toren wordt nog steeds gebruikt voor de sterrenwacht. Je kan er voor een paar euro naar de top lopen en over (bijna) geheel Kopenhagen uitkijken.

Botanisk Have is ook een echte aanrader! De tuin heeft 27 kassen en de grootste hiervan is de 3000 m2 grote kas uit 1874. Heerlijk om aan het einde van je dag even rustig rond te lopen én misschien wel eventjes in het zonnetje te zitten!
          

Zo, dat was nogal een lange blogpost maar wat wil je met zo’n fijne stad 🙂 Helaas zit dan nu ook voor mij echt de vakantie erop en zijn we vanaf gisteren alweer aan het werk. Ik hoop dat jullie vakantie net zo of misschien wel nog leuker was dan de mijne!

Liefs, Danique

 

4 Comments
 • Francis en sander

  07/09/2017 at 1:09 pm

  Een zeer leuke samenvatting van jouw trip naar Kopenhagen. wij gaan in november en hopelijk zijn wij net zo enthousiast.
  in ieder geval schrijf ik deze tips op. Dank hiervoor.

 • Chantal

  07/09/2017 at 1:27 pm

  Wow, wat een prachtige foto’s en leuke tips! Meteen zin in vakantie gekregen 🙂 We houden je blog in de gaten voor meer leuke trips&tips 🙂

 • Danique Koldenhof

  07/09/2017 at 1:53 pm

  Hi Chantal, wat lief dankjewel! 🙂

 • Danique Koldenhof

  07/09/2017 at 1:53 pm

  Wat leuk! Veel plezier alvast!