Weekendje Maastricht

Weekendje Maastricht

Maastricht, ik was er ooit al eens geweest maar was destijds nogal ziek waardoor ik me weinig kan herinneren van deze stad. Iets waar ik toch graag nog een keertje naar toe wilde. Van mijn vriend kreeg ik voor mijn afgelopen verjaardag een weekendje Maastricht cadeau, dus zat ik afgelopen dinsdag & woensdag lekker in Maastricht. Er was nogal slecht weer voorspeld maar daarvan hebben we niet zo veel gemerkt, af en toe een klein regen buitje was juist een goed excuus om wat te drinken in een van die leuke plekjes!

Weekendje MaastrichtOns hotel lag buiten het centrum maar met de shuttle dienst die het hotel geregeld had kon je gemakkelijk naar de stad gebracht worden. We begonnen de dag met koffie en een taartje bij TaarT. Wij gingen voor de citroen meringue cake, die echt ontzettend lekker was en ze zijn zeker niet kinderachtig met de porties! Ook een echte aanrader is het winkeltje ‘Festen’, waar ze ontzettend veel leuke interieur accessoires verkopen, je kunt er ook terecht voor een lekkere koffie en vergeet zeker niet om even binnen te lopen in het filiaal aan de overkant!
Festen – Minckelersstraat 1A

Weekendje Maastricht

De eerste middag hebben wij heerlijk geluncht bij ‘van de kaart’. Ze serveren heerlijke broodjes, salades en op iedere tafel ligt een tekenboek waar in gekleurd en geschreven mag worden. Het was er ontzettend druk maar toch werd de lunch erg snel geserveerd en kreeg je niet het gevoel dat je weggejaagd werd. We konden het niet laten om hier s’avonds een van de specials te proberen, die allebei ook heerlijk waren.
Van De Kaart – Onze Lieve Vrouweplein 28

Weekendje Maastricht

Wanneer je over de Sint Servaasbrug wandelt naar de andere kant van de stad (richting het station) kom je in de wijk ‘Wyck’. Een ontzettend leuke wijk waar veel verschillende winkeltjes zitten. In Maastricht barst het van de tweedehandswinkeltjes en ook aan deze kant van de stad zul je er meerdere tegenkomen. Ook aan designshops is er geen gebrek. Echt een heerlijke stad om fijn te winkelen en natuurlijk om op z’n ‘Limburgs’ te genieten.

Een aanrader op cultureel gebied voor tijdens je Weekendje Maastricht zijn de Kazematten, de ondergrondse gangen die werden gebruikt om Maastricht te beschermen. Bij de VVV kun je kaartjes voor een rondleiding van een uur kopen, deze kosten € 6,50 p.p en het is zeker de moeite waard. Onder begeleiding van een gids ga je door de gangen wandelen en kom je in de verschillende ruimtes waar ook nog spullen staan uit bijvoorbeeld de tweede wereldoorlog. Zeer indrukwekkend. Tip; let tijdens de rondleiding eens op al het gekras in de muren. De soldaten maar ook de ondergedoken mensen tekenden hier op de muren, verschillende namen & data’s staan in het steen gekrast.

Voor een lekker panini en evt zelfs een dessert als lunch kun je terecht bij Tiramisu. Het Italiaanse duo maakt de lekkerste Italiaanse panini’s, snacks en natuurlijk tiramisu. De gastvrouw legt je van alles uit over het authentieke Italiaanse broodje & desserts. Je kan je lunch ook in een handige lunchbag mee krijgen!
Tiramisu – Grote Gracht 37

Ons weekendje Maastricht eindigde voor mij net zoals mijn vorige reisje naar Maastricht, ik werd  ziek. Dus helaas voor ons, of eigenlijk meer voor mijn vriend want ik had totaal geen honger, hebben wij de tweede avond niet ergens lekker gegeten maar zaten we al weer op tijd in de auto terug naar huis..

Maar goed, hebben we in ieder geval weer een goed excuus om nog eens terug te gaan! 😉

Liefs Danique

 

 

1 Comment
  • Francis en sander

    05/09/2017 at 6:20 pm

    Wat een ontzettend leuke promotie voor Maastricht! wij vinden Maastricht ook helemaal leuk.
    Jammer dat jij ziek werd, maar zoals je zelf aangeef: reden om weer terug te gaan.