COLOR-BLOCKING

Door: Lisanne Peeters, stagiaire MetDanique

Color-Blocking in de woonkamer

Een echte trend die we (gelukkig!) al vaak voorbij zien komen: Color-Blocking. Dé manier om iets speels en unieks wat betreft kleuren toe te voegen aan jouw interieur. Color-blocking betekend letterijk, kleurblokken en dat is ook precies wat het zijn. Er zijn onwijs veel verschillende optie’s die je kan overwegen om deze trend helemaal passend bij jouw interieur te maken.

Het toepassen van Color-Blocking

Met deze toffe trend kan je gemakkelijk kleinere stukken, bepaalde hoekjes en nisjes een kleur geven én dus uitlichten. Doordat je namelijk dit bepaalde stukje een andere kleur geeft dan de rest van de ruimte, springt deze echt direct in het oog. En nu denk je natuurlijk; maar wat als ik geen nisjes of grappige hoekjes in mijn huis heb zitten? Dat hoeft natuurlijk niet, deze kan je juist door middel van deze trend gemakkelijk creëren! Je kan er bijvoorbeeld een lange muur mee doorbreken en hierdoor de eettafel uitlichten, een grote woonkamer een stuk knusser maken of juist met een organische vorm een hoek uitlichten. Het woord doet een beetje denken aan strakke lijnen maar dat hoeft natuurlijk niet, denk eens aan organische vormen zoals half ronde bogen en cirkels. Maar denk ook eens aan het mee schilderen van een plafond of juist een stukje doortrekken in de hoek waar twee muren samen komen. Alles mag!

Een speelse kleurvlak technisch; door een twee halve bogen naar elkaar toe te schilderen benadrukken we op een zachte manier het werkhoekje hier!

Stap uit je comfort zone

Het is een heerlijke plek om te zitten, die comfort zone maar soms brengt het ons gewoon niet wat we zoeken. En het kan zeker een grote stap zijn; kleurvlakken toepassen in jouw interieur. Dus je kan ook gerust klein beginnen! Je hoeft natuurlijk niet direct met knal geel aan de slag te gaan ( wel leuk 😉 ) maar kies een kleur uit waarbij jij je fijn voelt en die al aansluit bij jouw interieur. Beginnen met rustigere, neutrale tinten is een goede optie. Lichte tinten zoals beige, zand en zacht roze geven ook direct al een tof effect als je hiermee kleurvlakken maakt. En wie weet, misschien vind je het zo leuk, schilder je het volgende week toch nog knal geel!

Inspiratie

Ben je opzoek naar nog meer inspiratie? Op de pinterest en instagram van MetDanique delen we regelmatige interieurinspiratie!