Ons verbouw avontuur; ons huis is meer een zandbak, tijdelijke woonruimte en leren metselen

Ons verbouw avontuur; ons huis is meer een zandbak, tijdelijke woonruimte en leren metselen

Het is al weer eventjes geleden dat er een update online kwam en we hebben in de tussentijd hebben wij hard doorgewerkt. We wonen nu tijdelijk op een bovenverdieping die voor ongeveer 1/6e af is haha! Ons bed is ook onze bank, de eettafel is ook mijn werkplek en we douchen in een douchecabine waarin je tegelijkertijd bijna koffie kan zetten. Kortom; we wonen erg knus 🙂

Beneden is ondertussen veranderd in een hele grote zandbak. We hebben twee draag muren doorbroken en opgevangen, nieuwe funderingen gestort voor de nieuwe (binnen) muren en de doorgang naar de schuur dichtgemetseld. Voor de fundering hebben we zelf bekisting gemaakt en een vrachtwagen laten komen en met extra hulp met kruiwagens gelopen. Echt, elk weekend is weer een nieuw avontuur!

Ondertussen zijn wij bezig met het verplaatsen van de ramen. Deze zaten net niet op de goede plek en waren door de jaren heen ook al weer veranderd. We proberen alles zo veel mogelijk weer te brengen in originele staat. De ramen zijn onderdeel van onze bijkeuken en toilet dus op deze afmetingen hebben we de ramen geplaatst. Alle stenen die we uit de muur haalde hebben we schoongemaakt, gesorteerd en de mooie en goede weer hergebruikt. Zo blijft de gevel mooi een geheel!

We richten ons de aankomende weken op het metselen van de binnenmuren en alles klaar maken zodat we deze zomer onze uitbouw kunnen gaan realiseren. Een spannende maar heel leuk onderdeel, want dan voelt het toch meer echt. De oppervlaktes en de indelingen zijn dan zoals ze uiteindelijk worden wat natuurlijk een goed beeld geeft.

Hieronder wat foto’s van de afgelopen maanden. Op mijn instagram kan je foto’s en video’s terug kijken inclusief tekst en uitleg 🙂