Werkwijze Interieuradvies

1. Online Kennismaking & Intake aan huis

Een fijne samenwerking begint natuurlijk bij een persoonlijke klik! Ieder ontwerp is maatwerk en start met een vrijblijvend en kosteloos (digitaal) kennismakingsgesprek. We bespreken jullie woonwensen, plannen en uitdagingen. Ik leg jullie graag mijn werkwijze uitgebreider uit en laat een eerder ontworpen interieurontwerp zien, zo krijg jij direct een heel duidelijk beeld van wat je kan verwachten! Na aanleiding van onze kennismaking ontvang je van mij binnen 1-2 dagen een offerte. Hier staat of het uitgekozen pakket met eventuele optionele items of is geheel op maat gemaakt na aanleiding van ons gesprek.

Na de offertefase gaan we aan de slag! He eerste advies gesprek; het intake gesprek is waar mogelijk op locatie en duurt ca 1,5 uur. Daarin bespreken we al jullie woonwensen, plannen, budget en mogelijkheden. We zullen het startpunt van het ontwerpproces concreet bepalen. Eventuele aanvullende maatvoering neem ik op en ik maak foto’s van de huidige situatie en eventuele huidige items die we mee nemen in het ontwerp. Aan de hand van dit gesprek maak ik een samenvatting en koppel dit aan je/jullie terug.

interieurontwerp amersfoort

2. Een goede indeling als basis

Na onze afspraak aan huis ga ik aan de slag met het filteren en omzetten van de woonwensen in de eerste schetsen. Ik zoek naar verschillende passende indelingen, functioneel, dooracht en met eenheid tussen de verschillende ruimtes. Ik maak twee moodboards om de woonstijl, de eerste ideeën en kleuren te visualiseren. Deze ontwerpvoorstellen bespreken we samen tijdens een tussenpresentatie. Uit deze voorstellen en de twee verschillende moodboards kun je op een later moment rustig een keuze uit maken of een eigen gewenste combinatie stellen.

Fase 3: Interieurontwerp en lichtplan

Nu de indeling bepaald is, gaan we in op het lichtplan. Dit werk ik uit op tekening en beslissen samen hoe het lichtplan wordt vormgegeven.

Interieuradvies Staphorst

4. Kleur,- en materiaalconcept

We gaan aan de slag met de kleuren,- en materialen! In deze concept fase stel ik mijn ideeen voor de kleuren en materialen in de ruimte(s) aan je voor. Samen bespreken we jouw/jullie smaak en vanuit dit gesprek werk ik de concrete keuzes voor kleuren,- materialen en producten uit.

5. Eindoplevering

De eindpresentatie staat op de planning! Hiervoor kom ik graag bij jullie thuis alles presenteren. Dit doe ik doormiddel van fotorealistische 3D visuals en geef concrete adviezen (voor kleuren, materialen, meubels, armaturen en accessoires.) Dit heb ik verwerkt in een overzichtelijk ontwerp boek. Dit bespreken we samen en ik vertel en beargumenteer de doordachte keuzes.

interieurontwerp

6. Projectbegeleiding

Het ontwerp traject is afgerond en de uitvoering kan beginnen! Yes leuk! Maar ook in deze fase komen er nog een hoop laste-minute keuzes op je/jullie af. Ook in deze fase sta ik naar wens graag aan jouw/jullie zijde. Het type en de hoeveelheid werkzaamheden die ik verricht gebeurt uiteraard in goed overleg. Werkzaamheden die ik zou kunnen oppakken voor/met jou/jullie zijn bijvoorbeeld het opvragen van offertes (met eventuele leuke kortingen) , het aandragen van vakmensen, overleggen met de interieurbouwer en/of aannemers.

Neem contact op

Plan een vrijblijvende en kosteloze kennismaking in om samen eens rustig naar jullie plannen te kijken. Zo kunnen we direct zien of er een leuke klik is tussen ons en wat ik eventueel voor jullie zou kunnen betekenen.

Plan een kennismaking in